G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,85
GBP41,10
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.442,63
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kronik Ağrılı Hastaya Müdahale Nasıl Olmalıdır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kronik Ağrılı Hastaya Müdahale Nasıl Olmalıdır? / Haberin Peşinde Urfa

Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon için bilgi mi arıyorsunuz? Kronik Ağrılı Hastaya Müdahale Nasıl Olmalıdır? makalesine göz atın ve Fiziksel Tip Ve Rehabilitasyon hakkında daha fazla bilgi edinin 

Ağrı fiziksel ve psikolojik etkenlerin oluşturduğu bir durumdur. Ağrının meydana gelişi ve kişinin bu durumu algılaması nörolojik, biyokimyasal ve duygusal reaksiyonların etkisiyle olur. Ağrıyı ölçerken nesnel bir yöntem bulunmamaktadır. Akut ağrı ve kronik ağrı durumlarına bakıldığı zaman farklı yönlerden etkin şekilde farklar görülmektedir. Ağrınızı tedavi edecek doktorun akut ağrı ve kronik ağrıyı tedavi ederken bunların ayrımını yapacağı psiko-sosyal farklılıkları da gözden geçirmesi gerekir. Kronik ağrı konusu akut yumuşak doku hasarı ile karıştırılabilmektedir.

Kronik Ağrı Tedavisi

Hastanın tedavisi değerlendirilirken kronik ağrıya neden olabilecek konuların tespiti önemlidir. Tedavi yapılırken hedef ağrının ortadan kaldırılmasıyla birlikte fiziksel ve psiko-sosyal fonksiyonun yeniden kazandırılması da önemlidir. Kronik ağrı, bozulan fonksiyonun tanısı patolojik bir tanı değildir, daha çok bozulan fonksiyonun tanısıdır. Ağrı, spesifik doku hasarı ile başlayabilir, ancak gözlenebilen ağrı davranışları ve ilişkili özürlülük, fiziksel bozukluk derecesinden beklenenden daha fazladır. Akut ağrıdan kronik ağrıya geçiş önemli bir çalışma alanı olmuştur, hekimler bunun nasıl olduğunu belirlemeye çalışmaktadır.

Aynı ölçekteki durumlar bazı kişilere hafif atlatılırken bazıların da ise daha şiddetli ağrılara neden olabilmektedir. Bu konunu cevabı hala araştırılmaktadır.

Akut ağrının kronik ağrıya dönüşümü kişinin mesleki, sosyal yapısı ve psikolojik durumları ile de alakalıdır. Duygusal etmenlerde oldukça önemlidir. Bu duygusal faktörler depresyon, anksiyete gibi durumlardır.

Bilişsel ve davranışsal faktörlerin de ağrı durumunun gelişiminde anahtar rol oynadıkları düşünülmektedir. Bunlar pasif başa çıkma tarzı, aşırı abartma, felaket haline dönüştürme ve korku-kaçınma inançlarıdır.

Tedavi stresle mücadele etmeyi ve gevşeme yöntemlerini öğrenmeyi gerektirir. Sosyal hayattaki olumsuz durumlar tedaviyi olumsuz etkileyebilmektedir.

Kronik Ağrılı Hastaya Müdahale Nasıl Olmalıdır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!