G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kritik uyarı: İşsizlik fonu zamlanırsa işçi çıkarırız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümetin İstihdam Kalkanı Paketi adı altında İşsizlik Sigortası Fonu’na yapılan işveren kesintisini yüzde 2’den yüzde 4’e, işçi kesintisini de yüzde 1’den yüzde 2’ye yükseltmek için hazırladığı düzenlemenin işsizliği ve kayıt dışını artıracağı uyarısı geldi.

Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, virüs salgını nedeniyle tüm dünyada büyük bir durgunluk yaşandığını, Türkiye’de sanayi üretiminin yüzde 31 daraldığını, satışların yarı yarıya düştüğünü söyledi.

İşletmelerin kendi varlıklarını devam ettirip ettirememenin endişesini yaşadığını bir dönemde işverene ilave yük getirilmesine anlam veremediklerini belirten Ekinci, “3 işçi çalıştıranı da 100 çalışanı olan işletmeyi de derinden etkileyecek bir düzenlemenin, pandeminin yarattığı belirsizlik ortamında gelmiş olması talihsizlik.

Düzenleme işletmelere çok büyük bir yük getirecek, işletmeler bu maliyetin altından kalkamayacak ve sanayinin rekabet gücü zayıflayacaktır. Bu düzenleme kabul edilirse işverenler işçi çıkarmak zorunda kalabilir. Ya da kaçak işçi çalıştırma yoluna gidebilir” dedi.

127 MİLYAR LİRA NEREDE?

Fonun hesaplarında 127.3 milyar lira kaynak görünmesine rağmen, iktidar para yokluğu gerekçesiyle prim artışına gidiyor. Fon, toplanan paralar nakit olarak ve yüksek faizde değerlendirilecek şekilde kurulmuştu.

Ancak AKP, fondaki paranın düşük faizle Hazine borçlanma kağıtları ile kamu bankalarında tutulmasını zorunlu hale getirince nakit varlık Hazine borcuna dönüştü.

Düzenleme yasalaşırsa İşsizlik Fonu’na yılda 19-20 milyar lira ilave para girecek. Bu para da yine Hazine ve kamu bankalarına gidecek.

Kaynak:Sözcü

Kritik uyarı: İşsizlik fonu zamlanırsa işçi çıkarırız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!