G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kivinin Beslenmemizdeki Yeri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kivinin Beslenmemizdeki Yeri / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Kivinin Beslenmemizdeki Yeri makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

KiVi Kasım ayında dalından toplanan ; potasyum, sodyum, kalsiyum, demir, karbonhidrat , A vitamini, C vitamini, D vitamini, B12 vitamini , E vitamini açısından zengin içeriğe sahip ve faydaları saymakla bitmeyen bir kış meyvesidir .

Kivi cilt için hayatımızda önemli bir yere sahipken ; yapılan araştırmalar gösteriyor ki , kivi fotokatalitik etkisi sayesinde kanser hücrelerinin canlılığını azaltıp kanseri yok edici / baskılayıcı bir etkiye de sahiptir .Kivi organik etkinin en yüksek olduğu, insan sağlığına kesinlikle zarar vermeyen, bir kere yenildiğinde uzun bir süre etkinliğini koruyan,fotokatalitik etkisi sayesinde ışık enerjisini çok aktif kullanmasına rağmen ; ışığın bile onu parçalayamaması sayesinde özellikle ışın tedavisi gören kanser hastalarında önemli bir yere sahiptir. D vitamini içeren besinler arasında vücutta ki biyoyararlanımı ( kullanımı ) en yüksek olan besindir. Ülkemizde de, özellikle kışın D vitamini düşüklüğünü göz önüne alırsak; D vitamini açısından da kivinin vazgeçilmez bir besinimiz olması gerektiğini, doğa ve bilimsel çalışmalar bize söylemektedir. Kivi çekirdekleriyle de araştırma konusu olmuştur. Kivinin çekirdeklerini iyice çiğneyip yutarsak ağrı kesici etkisi olduğu bulunmuştur. Alerjen etkisi yüksek olan gıdalar arasında da bulunan bu meyve , özellikle çocuklarda bütün olarak yedirilmeye başlanılmamalıdır. Kivi toprak yönünden oldukça seçici bir meyvedir. Besin değeri açısından en verimli kiviler ; Doğu Karadeniz Bölgesinde yetişmektedir. Taze kivinin; kabuğu parlak kahverengi , içi de parlak yeşil renkte olmalıdır. Kivi yetiştirilen toprak; azot , fosfor ve potasyum yönünden genellikle zengindir. Onun için tüketim yaparken bu özelliğini de dikkate alarak kivi tüketimi yaparsak sağlığımız açısından çok daha iyi sonuçlar alabiliriz.. Her zaman her besinde söylediğimiz gibi , kivi de öncelikle mevsiminde yenilmeli. Mevsiminde yenildiği zaman, bu özellikleri taşıyıp kişide fayda sağlamaktadır.

Kış henüz bitmemişken, kivi tüketimini unutmamalıyız ve bu konuda hassas davranmalıyız. Sağlıklı ve mutlu yarınlara.

Kivinin Beslenmemizdeki Yeri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!