G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kilo Vermeyi Başarmak İçin 9 Basit Sabah Alışkanlığı Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kilo Vermeyi Başarmak İçin 9 Basit Sabah Alışkanlığı Nedir? / Haberin Peşinde Urfa

Kilo Vermek için bilgi mi arıyorsunuz? Kilo Vermeyi Başarmak İçin 9 Basit Sabah Alışkanlığı Nedir? makalesine göz atın ve Kilo Vermek hakkında daha fazla bilgi edinin 

 

 

Kilo vermek basit gibi görünse de gerçekten hepimiz için günümüz sorunu haline geldi. Hatta artık bu konuda yaş kavramı da kalmadı. Kilo kazanımları, yeni dönem çocuklar için dahi büyük bir problem yarattı. Ayrıca şok diyetler başta olmak üzere, hızlandırılmış diyetler, takviye destekli yağ yakımını garanti edenler derken kilo vermek için de pek çok seçenek ortaya çıktı.

Tüm bunlara rağmen vurgulamak istiyorum ki; kilo vermek sağlıklı ve dengeli beslenme ile hareketli bir yaşamdan geçiyor. Üstelik sabah rutinini değiştirip yağ yakımını sağlamak da mümkün. Yanlış duymadınız, sadece sabah alışkanlıklarını değiştirip kilo vermek mümkün!

Yapılan çalışmalara göre; sabah uygulayacağınız bazı değişiklikler hem diyetinizi destekliyor hem de kilo kaybı sağlıyor. Yani, sabah doğru bir saatte uyanmak ve akşam belli bir saatte uyumayı alışkanlık haline getirmek hızlı kilo verdiriyor. En önemli kural ise, diyetinizi bozmuş olsanız dahi devam etmeniz. Bu serüveni desteklemek için şimdi size söyleyeceğim 9 basit tüyoya kulak vermenizi istiyorum. Bu alışkanlıklar kilo verirken daha az çaba harcamanızı sağlayacaktır.

Gün Işığından Yararlanın!

Sabahın erken saatlerinde ortaya çıkan güneş ışığı, vücudunuzun metabolik saatlerini ayarlamanızı sağlıyor! Yani sabahın o mavi ışığını kaçırmayın derim. Metabolik saatler açlık-tokluk hormonlarını ve metabolizmanızı kontrol eder. Hatta vücut ritmi oluşmamış kişilerin kilolu veya obez olma riskleri daha yüksektir. Yani bu ritim konusu oldukça önemli. Sabahın erken saatlerinde 20 dakika kadar dışarda kalmayı deneyin. Bu mavi ışık hormonlarınızı yağ yakmaya teşvik edecek ve iştahınızı tetikleyen hormonların etkisini azaltacaktır.

Aktif Olun!

Özellikle sabahın erken saatlerinde spor yapmayı tercih edin. Böylece erken saatlerde dikkatinizi dağıtacak şeylerin sayısı oldukça azalacaktır. Bu da yaptığınız spora daha çok odaklanmanızı sağlar. Yapılan araştırmalara göre de; sabahın erken saatlerinde 45 dakikalık yürüyüş yapmak hem gün içindeki hareketinizi arttırıyor hem de yeme arzunuzu azaltıyor! Ayrıca sabah yürüyüşleri ruhsal anlamda da büyük ölçüde rahatlama sağlıyor.

Protein Alın!

Size uygun proteini içeren bir kahvaltı hem doygunluğunuzu arttırır hem de açlık hormonlarınının devreye girmesini geciktirir. Ayrıca şunu unutmayın; proteinler metabolizmanızı karbonhidratlar veya yağlardan daha fazla hızlandırmaz! Yüksek doygunluk hissi ve kas kazancı için ise; kahvaltıda 25-30 gram protein tüketmek yeterli. Kahvaltının muhteşem protein kaynakları arasında da yumurta, ev yoğurdu ve tereyağı bulunur.

Tartılın!

Yapılan çalışmalara göre sık tartılmak kilo verme sürecinde faydalı sayılıyor. Üstelik sizi kontrolde tutuyor. Hatta bu kontrol daha az sıklıkla tartılanlara kıyasla üç kat daha fazla kilo kaybı sağlıyor. Peki nasıl mı tartılacağız? Sabah uyanır uyanmaz tuvalete gittikten hemen sonra. Ayrıca en doğru sonucu almak için her tartıda benzer ağırlıktaki kıyafetleri tercih etmeyi unutmayın!

Çok İyi Uyuyun!

Evet doğru duydunuz! Daha çok uyuyarak daha fazla kilo verebilirsiniz. Çalışmalara göre; daha fazla uyku, iştahı yüzde 14 oranında azaltıyor. Hatta abur cubur isteğini de yüzde 60 oranında azaltıyor. Normal uyku sürenizin yani 7-9 saat aralığının altına düştüğünüzde vücutta uyku yoksunluğu oluşuyor. Uyku yoksunluğu oluştuğunda ise yaklaşık 300 kalori daha fazla tüketiliyor. Her gece en az 7 saat kesintisiz uyuyabiliyorsanız o zaman ne mutlu size!

 

Teşekkür Edin!

Yapılan klinik çalışmalara göre teşekkür etmek hem sağlığınızı iyileştiriyor hem de kilo vermenize yardımcı oluyor. Şükran duymak daha iyimser
olmanıza yardımcı oluyor ve güveninizi de arttırıyor. Bunun sonucunda ise egzersiz ve yemek yeme davranışlarınız kontrol altında kalıyor.

Su İçin!

Kahvaltı öncesi 1-2 bardak su içme alışkanlığı kazanın. Öncesinde su içtiğiniz öğünün kalorisini daha hızlı yakabilirsiniz. Çalışmalara göre; en çok su içenlerin zamanla daha az kilo aldığı gözlenmiştir. Kilolu bireyler üç ana öğünden
önce 1-2 bardak su içerek yüzde 40 daha fazla kilo kaybı sağlamışlardır. Kalorisi olmayan su daha hızlı doymamıza sebep olacaktır!

Öğle Yemeğinizi Evde Hazırlayın!

Doğru beslenmenin cüzdan dostu diyebiliriz bu alışkanlığa. Yemeğinizi pişirin ve yanınızda götürün. İşte hepsi bu kadar. Öğle yemeği en fazla tüketilen besindir. Ayrıca bu besini evden uzakta geçirdiğinizde 200 kalori daha fazla almış olursunuz.

Atıştırmalıklarınızı Hazırlayın ve Yanınızdan Ayırmayın!

Ofis veya otomatlardaki sağlıksız seçeneklere güvenmek yerine evde hazırladığınız besinlere güvenebilirisiniz. Gün içindeki atıştırmalıklarınızı
hazırlamak için kendinize zaman ayırın. Hepsi emek verdiğinizde tamamlanmış olacak!

 

 

 

Kilo Vermeyi Başarmak İçin 9 Basit Sabah Alışkanlığı Nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!