G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,77
GBP40,65
BIST10.261,86
GR. ALTIN2.389,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kendinizi Yormadan Zayıflamanın 10 Etkili Yöntemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendinizi Yormadan Zayıflamanın 10 Etkili Yöntemi / Haberin Peşinde Urfa

Kilo Vermek için bilgi mi arıyorsunuz? Kendinizi Yormadan Zayıflamanın 10 Etkili Yöntemi makalesine göz atın ve Kilo Vermek hakkında daha fazla bilgi edinin 

Gün içinde her yere yetişmeye çalışıyoruz. Çok meşgul ve telaşlıyız. Öyle ki, yemek yapmaya dahi zaman bulamıyoruz. Durum böyle olunca da hayat tarzımızda hızlı ve köklü değişimler başlıyor. Hayat tarzında meydana gelen bu değişimler zaman zaman tembelliği de beraberinde getiriyor. Hakaret etmiyor, sosyalleşmiyor, gezintiye çıkmıyor ve sağlıksız beslenmeye başlıyoruz.

Çabucak yapılan ve evlere servis edilen fas food yiyeceklerin rahatlığı da oldukça cazip geliyor. Bu cazibe sonunda ise obezite riski kaçınılmaz oluyor. Mesela çocuklarda diyabet oranı yükseliyor. Kilo almak konusu ise tamamen alışkanlığa dönüşüyor. Bu alışkanlıkları kırmaya ve kilo vermeye çalışmak da oldukça zorlaşıyor.

Kendinizi yormadan, ufak dokunuşlar sayesinde kilo vermenizi sağlayacak bazı püf noktaları sizler için derledim. Küçük değişiklikler sayesinde aşırı kilolarınıza elveda demeniz mümkün. Kilo kaybı gerçekleştiğinde ise motivasyonunuz artarak kendinize güveniyor ve bu yola devam ediyor olacaksınız.

1- Kahvaltı Günün En Önemli Öğünü

Günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı. Günün en önemli öğününü atlamak ise kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük. Ayrıca zamanım yok diyerek simit veya böreklerle geçiştirilen kahvaltılar da yine kendimize yaptığımız ikinci kötülük. Çünkü her ikisi de gün içinde sürekli açlık ve yeme isteği oluşturacak.

Oysa, sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı yapmak, öğle yemeğinde hafif besinlerle doymanızı sağlayacaktır. Geç kalıyor olabilirsiniz fakat 30 dakika erken kalkmak ve güzel bir kahvaltı ile güne başlamak tüm gününüzü etkileyecektir.

2- Gün İçinde Hareketinizi Arttırın

Spor salonları için yapılan ekstra harcama ve ayrılan aşırı zamanlara ihtiyacınız yok. Hayat temponuza biraz hareket eklemeniz bile farklılık yaratacaktır. Araç yerine yürümeyi, asansör yerine merdivenleri tercih edebilirsiniz. Toplu taşıma kullanıyorsanız o zaman da, bir durak önce inip yürümeyi deneyebilirsiniz. Spor ayakkabılarınızı çantanıza koyun ve bu küçük temponun hayatınızda ne kadar etkili olduğunu seyredin.

3- Şekeri Bırakın

Şeker, hayat boyu kendinize seçtiğiniz en büyük düşman. Çay veya kahve içerken eklediğiniz bir iki küp şeker veya yemek ile beraberinde tükettiğiniz şekerli içecekler nasıl da gizli düşmanlarınız! Bahsettiğim bu küçük örnekler bile şeker tüketimi açısından geri dönüşü zor bir kalori anlamı taşıyor. En önce bunlara sonra da; hazır meyve suları, meyveli sodalar vs derken bu tüketimlerin hepsine veda etmeniz gerekiyor.

4- Açık Havaları Tercih Edin

Açık hava yürüyüşleri veya bu alanlarda verilen kısa molalar size iyi gelecektir. Çünkü vücudumuzun bolca oksijene ihtiyacı var. Zaten gün içinde sürekli kapalı ortamlarda sıkışıp kalıyoruz. Hatta kapalı ortamlarda teknoloji ile sıkışıp kalıyoruz. Bu sebeple fırsat bulduğunuz her boşlukta kendinizi açık havalara atın. Bırakın toprak sizin bütün elektriğinizi alsın. Güneşten faydalanın. D vitaminini kaynağından alın ve kendinize bir iyilik daha yapın. Zayıflama sürecinde tüm bu alışkanlıklar size güzel geri dönüşler sağlayacaktır.

5- Su İçin, Su Her Şeydir

Hayatta kalabilmemiz ve vücudumuzun tıkır tıkır çalışabilmesi için suya ihtiyacımız var. En önemlisi ise kilo verme sürecinde su tüketiminin ciddi geri dönüşler sağlaması. Özellikle tadını lezzetlendirmek için limon, maydanoz, salatalık vs. şeklinde aromalandırılan sular zayıflamanıza destek olur. Ayrıca sabahları aç karnına su içmek hem sindirim hem de boşaltım sistemi üzerinde oldukça etkilidir.

6- Stresli Ortamlardan Uzak Durun

Günlük telaşlar, yaşanan aksilikler ve çeşitli sorunlar yüzünden her şeye sinirlenen bir topluma dönüştük. Üstelik kimse de kimseye gülümsemiyor artık. Çalışma ortamımız ise çoğunlukla bu şekilde çevreleniyor. Yaşanan bu stres ise bizi daha fazla yemeye yönlendiriyor. Daha fazla yemek beraberinde tatlı krizleri ve alkollü içeceklere eğilimi de arttırıyor. Tatlı krizleri zaten şeker anlamına geliyor. Alkol dediğimiz şey ise şeker oranı sebebiyle tatlıdan farksız hatta daha bile zararlı oluyor. Demem o ki; sinirlendiğinizde yediğiniz şeylere de dikkat edin.

7- Yemekleri Yavaş Yiyin

Hayatımız hep koşturmalı olduğu için olsa gerek hep hızlı olmak zorundayız. Hızlı yürümek, hızlı konuşmak, hızlı yemek. Fakat yemekler için kendinize biraz zaman ayırın. Yemekleri iyice çiğneyin çünkü bu alışkanlığınız sindirim sisteminiz üzerinde oldukça etkili olacak. Hızlı yemek sindirime yardımcı olmadığı gibi zayıflama dönemlerinde de sizleri oldukça yavaşlatır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak lütfen yemeklerinizi sakince ve iyice çiğneyerek tüketin.

8- Basit Egzersizler Yapın

Ağır egzersizler maalesef herkes için uygulanabilir ve sürekli olmayabilir. Fiziksel sorunlar bu tarz egzersizleri fazlasıyla engelleyecektir mesela. Hatta sakatlıkları veya çarpıntıları beraberinde getirecektir. O sebeple düzenli yapacağınız hafif egzersizler sizin için daha yararlı ve uzun solukludur. 45 dakika yürümek, bisiklete binmek, yüzmek veya basit hareketler zayıflama konusunda size yardımcı olacaktır. Bu başlangıçlar sayesinde güç kazanarak nefesinizi iyice açar ve isterseniz daha zor egzersizlere geçiş yapabilirsiniz.

9- Uykunuzu Mutlaka Alın

Uyku süresince çok güzel güç toplamanız mümkün. Çünkü uyku boyunca, gün içinde kaybettiğiniz enerjinizi yeniden depolayabilirsiniz. En az 8 saat uykuda kalmak oldukça önemli. Ayrıca gece yarısı olmadan da uyumuş olmak gerekiyor ki uykunun verimi artsın. Unutmayın ki; uykusu yarım kalmış bir vücut istediğiniz gibi hareket etmenizi engeller. Kilo verme sürecinde de uykunun çok önemli olduğunu hatırlatmak isterim.

10- Asla Aç Kalmayın

Aç kalmak demek vücudunuza kendisini korumaya alması için fırsat vermeniz demek. Bu tutum kilo verme sürecinizin önünde bir engeldir. Bu sebeple, az porsiyonlarda fakat sık sık yiyin. Kesinlikle öğünlerinizi atlamayın. Öğünlerinizde belli kalorilerde tüketim yapmış olmaya dikkat edin. Amacımızın güçsüz kalmak değil kilo vermek olduğunu fark edin.

Kendinizi Yormadan Zayıflamanın 10 Etkili Yöntemi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!