G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,77
GBP40,80
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,23
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘Kan sulandırıcı’ salgını: Ölümcül sonuçlara neden olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Kan sulandırıcı’ salgını: Ölümcül sonuçlara neden olabilir / Haberin Peşinde Urfa

Kovid-19 salgınıyla birlikte vatandaşlar, pıhtı atar endişesi ile kan sulandırıcı ilaçlara yöneldi. Uzmanlar, bu ilaçların ölüme varan sonuçlarının olabileceğine dikkati çekiyor.

Kovid-19 salgınıyla birlikte vatandaşlar, pıhtı atar endişesi ile kan sulandırıcı ilaçlara yöneldi. Uzmanlar, bu ilaçların ölüme varan sonuçlarının olabileceğine dikkati çekiyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, “Vücutta pek çok etken pıhtı oluşturur. Pıhtı riski olmaksızın kullanılan kan sulandırıcı ilaçlar vücutta kanama riskini artırarak ölümcül sonuçlara neden olabilir” dedi.

Mustafa Çetiner

ÖLÜMCÜL SONUÇLARI OLUR

Salgından sonra D-Dimer testlerinde de yoğunluk yaşandığını belirten Çetiner, “Bu test kan pıhtısının parçalanması sırasında salınan bir maddenin ölçümünü yapıyor. Madde düzeyinin yüksek olması pıhtı varlığı anlamına gelebilir. Ancak bu testin sonucu Kovid-19 olmadan inme, kalp ritm bozukluğu, ileri dönem kanser hastalarında ortaya çıkan yaygın damar içi pıhtılaşması gibi durumlarla ilgili olarak da yüksek çıkabilir. Bu nedenle D-Dimer yüksekliği pıhtı riskini anlamak için tek gösterge olamaz. Yalnızca test sonucuna bakılarak diğer nedenleri sorgulamadan kan sulandırıcı ilaçlara başlamak yanlış bir adım” diye konuştu. Hamileler ve kronik hastalarda D-Dimer sonuçlarının yüksek çıkabildiğini kaydeden Çetiner, şunları kaydetti:

“Her yüksek test sonucu kişiye aspirin veya başka kan sulandırıcı ilaçların başlanması yanlış. Kan sulandırıcı ilaçlar yalnızca pıhtı riski yüksek olan kişilerde kullanılırsa hayat kurtarır. Eğer kişide pıhtı riski yoksa bu ilaçlar vücutta kanama riskini artırarak, ölümcül sonuçlara yol açabilir.”

Kovid-19,Kan,Mustafa Çetiner,aspirin

‘Kan sulandırıcı’ salgını: Ölümcül sonuçlara neden olabilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!