G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kahve Yağ Mı Yakar Selülit Mi Yapar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahve Yağ Mı Yakar Selülit Mi Yapar? / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Kahve Yağ Mı Yakar Selülit Mi Yapar? makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Geçtiğimiz yıllarda kahvenin, yani kafeinin selülit yaptığı ile ilgili çok fazla haber yayınlandı. Öncelikle “selülit” aslında nedir onu konuşalım. Selülit, yani hidrolipodistrofi, cilt altı yağ dokusunun çeşitli nedenlerle büyüyüp genişleyerek bağ dokuya baskı yapması sonucu lokal ödeme neden olabilen bir bağ doku rahatsızlığıdır. Genetik yatkınlık, dolaşım bozukluğu, bağ doku zayıflığı, dengesiz beslenme, hareketsizlik gibi birçok sebebi olabilir. Oluşumun temelinde yağ dokunun genişlemesi olduğundan, beslenme buradaki kilit faktördür. Genellikle şeker/şekerli içecekler/yiyecekler, gerekenden fazla enerji alımı yağ doku genişlemesi ile sonuçlanacağından selülit problemini yaratmaktadır.

Kafeinin selülit ile yanlış da olsa ilişkilendirilme sebebi, kafein aldığımız kaynaklardır. Tek kaynak kahve değildir. Kola, şekerli/kremalı kahveler, çikolata vb. ürünlerde de kafein bulunur ve aslında selülitin temel sebebi kafein değil şekerdir. Yanlış kurulan bu kafein-selülit ilişkisini destekleyen çalışmalardaki hata ise kafein alımı ile genelleştirilen ancak kafeinin hangi kaynaktan alındığını sorgulamayan medyatik yaklaşımdır. İşin özü kafein masumdur.

Selülit oluşumu/bağ dokuyu bozma gibi bir zararı olmadığı gibi aksine kilo kaybı sürecinde kafeinin birçok faydası bulunmaktadır, tabii kontrollü tüketildiğinde. Kafein sinir sistemini uyarıcı bir maddedir. Tüketim sonrası vücutta katekolamin denilen maddeler salgılatarak “savaş ya da kaç” tepkisi oluşturur. Katekolaminler ise yağ dokuya saldırıp yakıt elde etmeye çalışırlar. Ancak kahvenize şeker ekliyorsanız, şekere yanıt olarak insülin salgılanacak ve bu da yağ doku deposunu arttıracak şekilde çalışacaktır.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), aksini gerektiren bir sağlık sorunu bulunmayan bireylerde günlük 300-400 mg kafein alımının normal olduğunu belirtiyor. Bu kafein oranları yaklaşık olarak 3-4 fincan kahve veya 5-6 bardak çaya denk geliyor. Önerilen miktarları aşmamak şartı ile sizlere iyi kahve keyifleri diliyorum.

Kahve Yağ Mı Yakar Selülit Mi Yapar?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!