G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,07
GBP40,91
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.466,65
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Japonya’da bir corona virüsü aşısı daha onay için başvuruda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’da bir corona virüsü aşısı daha onay için başvuruda bulundu / Haberin Peşinde Urfa

ABD merkezli ilaç üreticisi Johnson&Johnson geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanım onayı için Japonya Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Dünya genelinde yaklaşık 167 milyon kişiye bulaşarak 3.47 milyonu aşkın ölüme neden olan Covid-19 karşısında aşılama seferberliği dünyanın farklı ülkelerinde sürerken, Japonya’da hükümetten kullanım izni isteyen aşı üreticilerine bir yenisi daha eklendi.

ABD merkezli Johnson&Johnson geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanım onayı için bugün Japonya Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, iznin çıkması halinde aşı tedarikinin 2022’nin başlarında başlayabileceği belirtilirken, Japonya’da 20 ile 55 yaş arası ila 65 yaş ve üzeri 250 sağlıklı denek üzerinde yürütülen Faz 1 aşamasının, tek dozluk aşının güvenlik riski oluşturmadığını gösterdiği öğrenildi.

SEÇENEKLER ARTIYOR

Covid-19 salgını karşısında aşılama seferberliğine geçtiğimiz 17 Şubat’ta Pfizer-BioNTech aşılarını kullanarak sağlık çalışanlarından başlayan Japonya’da hükümet geçtiğimiz Cuma AstraZeneca ve Moderna aşılarına yeşil ışık yakmış, aşılama hızını artırmayı hedefleyen hükümetin onay sürecini hızlandırdığı kamuoyuna yansımıştı.

Johnson&Johnson’ın Japonya Sağlık Bakanlığı’ndan onay alması halinde, ülkede kullanımı yasal olarak mümkün olan aşıların sayısı 4’e yükselecek.
Japonya’da Covid-19 vakalarının toplam sayısı bugün itibariyle 722 bin 723’e yükselmiş, ölü sayısı da 12 bin 412’ye ulaşmıştı.

ABD,Corona,Doğu Timor,Dünya,Hindistan,Hükümet,Japonya,Kamboçya,Moğolistan,Sağlık,Sağlık Bakanlığı,Saint Lucia,Seyşeller,Sri Lanka,Tayland,uygulama

Japonya’da bir corona virüsü aşısı daha onay için başvuruda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!