G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Göz Sağlığı Hakkında Yanlış Bilinenler…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz Sağlığı Hakkında Yanlış Bilinenler… / Haberin Peşinde Urfa

Göz Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Göz Sağlığı Hakkında Yanlış Bilinenler… makalesine göz atın ve Göz Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Gözlük Kullanımı ile İlgili

–Dinlendirici Gözlük : Gözlük rakamlarla ifade edilen değerlere sahiptir ve takıldığı zaman görmeyi düzeltiyorsa ve ya güneş ışınlarından koruyorsa kullanılmalıdır. Bazen, gözlüksüz görebilen, küçük numara gözlük ihtiyacı olan hastalara hekimlerimiz açıklamak için bu terimi kullanırlar ama tamamen yanlıştır.

–Yanlış gözlük reçetesi kullanımı: Göz sağlığını kesinlikle bozmaz ancak takıldığı süreçte görmeyi etkileyip, baş ağrısı yapabilir.

–Çocuklarda Gözlük Takmak göz numarasının AZALMASINA veya ARTMASINA neden olmaz. Ancak çocuk yaşta görmenin gelişmesi açısından mutlaka takılması gerekir.

–Bebek veya küçük çocuklar gözlük takmak daha mı zordur? Özendirme ile bu sıkıntı önlenebilir. Yeter ki çocuğa uygun yaklaşılsın.Cok küçük yaşlarda bile yüksek hipermetrop gözlük kullanan bebekler vardır.

–MİYOPİ : Uzaktan gelen ışınların gözün sarı noktasının önünde odaklaşmasıdır. Belirli bir mesafeye kadar net görürler, daha uzak mesafelerde netlik bozulur. Hem uzakta hem yakında gözlük veya lens takarlar.

–HİPERMETROPİ : Uzaktan gelen ışınların gözün sarı noktasının arkasında odaklaşmasıdır. Gözü zorlayarak net görebilirler.

Bu tanımlar uzağı görmemek veya yakını görmemek şeklinde tanımlanması yanlıştır.

–Astigmatizma: Astigmatizma myopik veya hipermetropik olur ve göz sağlığı açısından diğer kırma kusurlarından farkı yoktur, yalnızca gözün belli bir açısındaki kırmanın farklılığını ifade eder.

–Gözün Çizilmesi : Gözlük ihtiyacını ortadan kaldırmak için 18 yaş üzerinde yapılan laser tedavisi (yakın veya uzak için) göz sağlığına zararlı değildir.

–Laser ile şaşılık tedavisi : YOKTUR.

–Laser’in gözü kör etmesi : Tedavi amaçlı kullanılan bu cihazlar körlük yapmaz, ancak merkezi görme noktasının hastalıktan etkilenmesi veya laser komplikasyonu olarak ödem gelişmesi görme azalmasına sebep olabilir.

–İyi görmek göz sağlığının garantisidir : HAYIR… Örneğin : Glokom hastaları hastalığın son safhasına kadar iyi görebilirler, görme sonradan azalmaya başlar ki bu aşamada görmenin geri dönüşü söz konusu olmaz.

–TV ve bilgisayar gözü bozar mı? : Hayır, bozmaz. Yalnızca, göz yüzeyindeki gözyaşında kuruma olacağı için yanma, batma,kızarma ve refleks sulanma olur…

–Katarakt cerrahisi görmeyi olduğu gibi eski haline getirir : Görmenin iyi olabilmesi için arka ağ yani retina tabakasının sağlıklı, kişinin görme potansiyelinin iyi olması lazımdır. Göz Dibi hastalıklarında ve tembel gözlerde görme artışı olmayabilir.

GÖZ MUAYENESİ SADECE GÖZLÜK MUAYENESİ DEĞİLDİR… Önlenebilen en önemli körlük nedenlerinden, şekere bağlı diyabetik retinopati ve göz tansiyonunu bağlı glokom hastalığı görme iyiyken, ayrıntılı Göz ön ve arka segment muayeneleri sırasında, göz hekimleri tarafından önceden yakalayabilir. Bu iki önemli körlük yapan hastalık, hasta tarafından fark edilecek durumda, ne yazık ki pek az görme fonksiyonu kalmıştır. Bu nedenle gözlük kullanan hastalar yılda bir, gözlük kullanmayanlar 45 yaşından itibaren 2 yılda bir göz ile ilgili şikayetleri olmasa dahi göz muayenesi olmalıdır.

Göz Sağlığı Hakkında Yanlış Bilinenler…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!