G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İstanbul Üniversitesi 38 ülkede uluslararası öğrenci sınavı yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Üniversitesi 38 ülkede uluslararası öğrenci sınavı yapıyor / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Üniversitesi, Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenciler için bu sene dünyada 38 ülkede, 50 sınav merkezinde sınav yapacak. İstanbul Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavının (İÜYÖS) sonuçları Türkiye’de 100’den fazla üniversite tarafından öğrenci alımında kabul ediliyor.

11 Haziran 2022 Cumartesi günü 38 ülke ve 50 sınav merkezinde eş zamanlı tek oturum olarak yapılacak olan İÜYÖS-2022 sınavına başvurular yos.istanbul.edu.tr adresi üzerinden online olarak alınıyor. Başvuru için son tarih 02 Mayıs 2022.

Her sene Türkiye’de binlerce uluslararası öğrencinin ilgi gösterdiği sınav, Türkçe’nin yanında Arapça, Almanca, Fransızca, İngilizce ve Rusça olarak 6 dilde hazırlanıyor. Adaylara başvuru aşaması ve tercih sürecinde atanan bireysel danışmanlar tarafından, seçtikleri dilde gerekli bilgilendirme ve teknik destek sunuluyor. Sınavın resmi web sayfası olan yos.istanbul.edu.tr de aynı şekilde altı farklı dilde düzenlenmiş, güncel ve dinamik bir sayfa. İYÖS-2022’ye bu sene de dünyanın farklı ülkelerinde Türkiye’de üniversite okumak isteyen binlerce öğrencinin ilgi göstermesi bekleniyor.

İÜYSÖ-2022 Yurt Dışı Sınav Merkezleri:

Afganistan Kabil, Almanya Köln, Mannheim, Münih, Avusturya Viyana, Azerbaycan Bakü, Bulgaristan Kırcaali, Cezayir Cezayir, Cibuti, Endonezya, Jakarta, Fas Rabat, Fransa, Paris, Gine, Conakry, Gürcistan Tiflis, İran Tahran, Katar Doha, Kazakistan Almatı, Kırgızistan Bişkek, KKTC Lefkoşe, Kosova Priştine, Kuveyt Kuwaıt City, Lübnan Beyrut, Mali Bamako, Mısır Kahire, Moritanya Nuakşot, Nijer Niamey, Nijerya Abuja Özbekistan / Taşkent, Pakistan Lahor, Rusya / Moskova, Somali Mogadişhu, Somaliland Hergesia, Sudan Hartum, Tunus Tunus, Ürdün Amman, Demoktatik Kongo Cumhuriyeti Kinşasa, Tanzanya Darüsselam

İstanbul Üniversitesi,Sınav,İÜYÖS

İstanbul Üniversitesi 38 ülkede uluslararası öğrenci sınavı yapıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!