G-CV0ZL47F6D
USD32,48
EURO34,83
GBP40,83
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.421,81
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İşkence gören kadın ile bebeği devlet korumasına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşkence gören kadın ile bebeği devlet korumasına alındı / Haberin Peşinde Urfa

İşkence gören kadın ile bebeği devlet korumasına alındı Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, eşi tarafından evde zincirle bağlanıp günlerce işkence yapılarak tırnakları kerpetenle kopartılan kadının yapılan sosyal incelemesini yazılı bir açıklamayla basınla paylaştı.

İşkence gören kadın ile bebeği devlet korumasına alındı

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, eşi tarafından evde zincirle bağlanıp günlerce işkence yapılarak tırnakları kerpetenle kopartılan kadının yapılan sosyal incelemesini yazılı bir açıklamayla basınla paylaştı.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, mağdur M.N.’nin, Suriye’den 9 yıl önce Türkiye’ye geldiği ve İlyas A. ile yaklaşık 2 buçuk yıl önce evlendiği belirtildi. Kadının bu evlilikten bir kız çocuğunun olduğu, çocuğunun asla yurda alınmasını istemediği ve eşi İlyas A. tarafından sürekli darp edildiğini söylediği ifade edildi.

Farklı zamanlarda kadın konukevinde kalmış

Açıklamanın devamında yaşanan şiddetin daha önce de yaşandığı ve bu nedenle M.N.’nin farklı zamanlarda Kadın Konukevinde kaldığı belirtilerek, “Ancak doğum yapacağı için kendi isteğiyle eşinin yanında doğum yapmak üzere Kadın Konukevinden çıktığını, eşi İlyas A.’nın yaklaşık 3 – 4 gündür kendisine şiddet uyguladığını ve kırk günlük bebeğini kendisine vermediğini, bebeğinin nerede olduğunu bilmediğini, hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra ise tekrardan Kadın Konukevine gitmek istediğini beyan etmiştir” denildi.

Tedavisinin ardından devlet korumasına alınacak

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kadının iyileştikten sonra kadın konukevine yerleştirilerek devlet koruması altına alınacağı belirtilerek “Eşi İlyas A. tarafından darp edilen M.N. tedavisi Balıklıgöl Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Bilinci açık olan kadının vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerinin bulunuyor. Eşi İlyas A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eşinden şikayetçi olduğu öğrenilen kadının daha önce kaldığı ve doğum yapmak üzere kendi isteğiyle ayrıldığı Kadın Konukevine yeniden gitmek istediği, ilgili Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından M.N.’ye ivedilikle psikososyal destek sunulmuş, rehberlik ve danışmanlık yapılmıştır. Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından söz konusu kadınımızın durumunun değerlendirilmesi, gerekli önlem ve tedbirlerin ivedilikle alınması ve kendisinin de talebi üzerine tekrardan Kadın Konukevine yerleştirilmesi için Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından değerlendirilmesi adına gerekli yazışmalar yapılmıştır. Müdürlüğümüzce hukuki sürece de müdahil olunmuş olup süreç titizlikle takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Bebek koruma altına alındı

Kadının cani kocadan olan bebeğinin koruma altına alındığının belirtildiği açıklamada, “Ayrıca mağdurun kırk günlük bebeği emniyet güçlerince tarafımıza teslim edilmiş olup annesi iyileşinceye kadar ilgili kuruluşumuzda misafir edilecektir. Bebek ile ilgili olarak gereken sosyal çalışma yapılacak ve annesinin talebi üzerine annesine teslim edilerek, anne ve çocuğu uygun sosyal hizmet modellerimiz ile desteklenecektir. Müdürlüğümüzce aile kayıt altına alınmış olup düzenli takipleri yapılmaya devam edilecektir” ifadeleri kullanıldı.


İşkence gören kadın ile bebeği devlet korumasına alındı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!