G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,91
GBP40,78
BIST10.186,57
GR. ALTIN2.396,17
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İnfluenza belirtileri koronayla karıştırılıyor! İnfluenza hastalığının belirtileri nelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnfluenza belirtileri koronayla karıştırılıyor! İnfluenza hastalığının belirtileri nelerdir? / Haberin Peşinde Urfa

Grip virüsü olan influenza birden ortaya çıkar. Ateşlenme ve solunum rahatsızlıkları ile beraber devam eder. Ancak solunum yolu hastalığı olan İnfluenza belirtileri ile koronavirüs karıştırılıyor. Tedavi sürecini olumsuz etkileyen bu belirtilere karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Peki influenza hastalığının belirtileri nelerdir? Haberin detayında influenza virüsüne dair merak edilenleri bulabilirsiniz.

Grip virüsü olan influenza birden ortaya çıkar. Ateşlenme ve solunum rahatsızlıkları ile beraber devam eder. Ancak solunum yolu hastalığı olan İnfluenza belirtileri ile koronavirüs karıştırılıyor. Tedavi sürecini olumsuz etkileyen bu belirtilere karşı uzmanlar uyarılarda bulundu. Peki influenza hastalığının belirtileri nelerdir? Haberin detayında influenza virüsüne dair merak edilenleri bulabilirsiniz.

Dünyada 500 bin insanın ölümüne neden olan influenza virüsü gribin en tehlikelisidir. Yaşamı tehdit eden ve bulaşma ihtimali olan influenza virüsü, solunum yollarına yerleşerek burada ürer. Diğer soğuk algınlığı hastalıklarına göre daha sert geçer. Bağışıklığı zayıf olan kişilerin ise bu virüsten kurtulma olasılığı oldukça düşüktür. Hava yolu ile bulaşma ihtimali olan influenza virüsü kulukça döneminden sonra şiddetli belirtilerle aniden ortaya çıkar. 2 haftadan uzun süren bu rahatsızlık, kronik hastalıklara davetiye çıkarır. Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, influeza ve koronavirüs belirtilerinin neredeyse aynı olmasından dolayı karıştırıldığını hatırlattı. Özellikle kış aylarında görülen Infleuza virüüsü ve artan koroanvirüs vakalarının aynı belirtilerle getirildiklerini söyledi. Ekim aylarında başlayan İnflueza, Nisan aylarına kadar devam eder. Akciğerlere inen virüs bazı kişilerde ağır geçer. Tıpkı koronavirüs gibi görünse de aslında iki hastalık tamamen farklı etkenlere sahiptir.

İNFLUENZA BELİRTİLERİ KORONAYLA KARIŞTIRILIYOR!

İç Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, iki virüsün aynı belirtileri göstermesine rağmen şiddetinin ve etkilerinin farklı olduğunun altını çizdi. İşte Cengiz’in uyarıları:

“Soğuk algınlığı, grip ve koranavirüs solunum yollarının enfekte olma durumudur. Belirtiler benzerlik gösterse de süreçler arasında şiddetli farklar bulunur. Soğuk algınlığı halsizlik yaratabileceği için sizi biraz aşağı çekebilir. Fakat grip, yataktan çıkma düşüncesi karşısında sizi biraz ürpertebilir. Soğuk algınlığı sırasında yaşadığınız komplikasyonlar nispeten önemsizdir. Ancak, grip zatürree gibi yaşamı tehdit eden bir hastalığa yol açabilir. Koranavirüs, grip ile daha yakın yakın belirtiler gösterir. Düşmeyen yüksek ateşiniz varsa ve nefes almakta zorluk çekiyorsanız tedbir amaçlı en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir.”

HİJYEN KURALLARI SADECE KORONAYI DEĞİL…

Op. Dr. Koray Cengiz, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının koronavirüs haricinde diğerleri içinde geçerli olduğunu vurguladı. Her türlü virüsün bağışıklık ve solunuma ciddi hasarlar bıraktığını belirten Cengiz, bir kişinin bu hastalıkları yaşarken ortaya çıkan komplikasyonlarının ilerleyen zamanlarda farklı hastalıklara davetiye çıkartabilir. Bu yüzden kurallarının hayatımızın her alanında ve döneminde devam etmemesi gerektiği konusunda uyardı.

İNFLUENZA HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Aniden vücut ısısı değişir

Şiddetli baş ağrısı

Boğaz kaşıntısı ve kuru öksürük

Göğüs ağrısı

Sinüs kanallarının iltihaplanma oranını artırarak burun akıntısı

Nöbet geçirme

Yorgunluk ve kas ağrıları

Karın ağrısında bağlı kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterir.

İNFLUENZA HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Belirtiler kendini gösterir göstermez bir uzmana başvurulmalıdır. Aksi halde virüs bağışıklığa sıçradığında tedavi zorlaşır. Dinleme ve ilaç tedavisi öneren uzman doktor virüsün tamamen vücuttan atılması için ilaç tedavisini belirtiler azalmasına rağmen devam etmeyi önerir. Ayrıca vücuttan atılması için antioksidan içeren meyve ve sebze tüketiminin artırılması lazım. Sürekli ateşlenmeyi düşürmek içinde bol bol sıvı tüketilmelidir. Hastanın sürekli yatak ve giydiklerini değiştirmeli. Antibiyotikler bu virüse karşı etkili değillerdir. Bu yüzden uzman kontrolünde ilaç kullanılmalıdır.

İNFLUENZA VİRÜSÜNDEN KORUNMANIN YOLLARI

Toplum ortamlarda uzun süre kalınmamalı

Başkalarına ait eşyalar kullanılmamalı

Mevsim geçişlerinde artan virüs sayısına bağlı maske takılmalı

Sürekli eller yıkanmalı

Hasta olan kişilerin yanında sürekli limonlu ılık su tüketilmeli

Ortamlar sürekli havalandırılmalıdır.

influenza virüsü nedir,influenza virüsü grip,influenza hastalığının belirtileri neledir,influenza virüsünden korunma yolları,influenza virüsü ve korona nasıl ayırt edilir

İnfluenza belirtileri koronayla karıştırılıyor! İnfluenza hastalığının belirtileri nelerdir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!