G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İncirin Mucizesi ve Sağlığa Faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İncirin Mucizesi ve Sağlığa Faydaları / Haberin Peşinde Urfa

İncir, yumuşak çekirdekli dokuya sahip harika meyvelerdir ve birçok sağlık yararına da sahiptir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum, karoten ve diğer mikro besinler açısından zengin bir kaynaktır.

 İncir sağlığınız için harikadır ve size nedenini göstermek için buradayız! İncir, yumuşak çekirdekli dokuya sahip harika meyvelerdir ve birçok sağlık yararına da sahiptir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum, karoten ve diğer mikro besinler açısından zengin bir kaynaktır. İncirin genel sağlığınıza yardımcı olabileceği yollar aşağıdadır.

Antioksidanlar açısından zengin​

Tamamen olgunlaşmış incir, bol miktarda antioksidan özelliklere sahip çok zengin polifenoller içerir. Bu antioksidanlar vücuttaki diğer biyokimyasallarla oksijeni durdurarak vücuttaki herhangi bir aşınma ve yıpranmayı önlemeye yardımcı olur. Bunun nedeni, antioksidanların hücrelere ve dokulara gelebilecek olası hasarları önlemesidir. Aynı nedenden dolayı yaşlanma karşıtı özelliklere de sahiptir.

İyi bağırsak ve daha iyi sindirimi destekler​

İncir, bağırsaklarımızı içeriden besler ve iyileştirir. İyi bir lif kaynağı olduğu için doğal bir müshil görevi görür. Lif, sağlıklı bir sindirim sistemini desteklemek için yeterlidir. Aynı zamanda bir prebiyotik görevi görür, bağırsak bakterilerini besler ve sağlıklı bir sindirim sistemi için sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu teşvik eder.

Ruh Sağlığını Destekler​

Sağlıklı bir sindirim sistemi, iyi bir ruh sağlığı için basamak taşıdır. Bağırsak, vücudumuz için ikinci bir beyin olarak bilinir ve bağırsaklarımızı iyi beslemek, sağlıklı bir beyin ve zihinsel istikrarı destekler. Kaygı, stres ve diğer zihinsel sağlık sorunlarını hafifletmeye yardımcı olan sağlıklı yiyecekler yemek önemlidir.

Kalp sağlığını destekler ve hipertansiyonu önler​

İncir, zengin bir potasyum kaynağına sahip meyveler olduğu için sinirlerimizi yatıştırdığı ve vücut için sağlıklı bir kalp ve tansiyonu desteklediği bilinmektedir. Bu mineral açısından zengin incirleri diyetinize ekleyin ve farkı görün.

Kemik sağlığını destekler​

İyi bir kalsiyum, magnezyum ve fosfor kaynağı olan incir, kemik ve eklem sağlığımız için mükemmeldir. Kemiklerinize uygun beslenmeyi sağlamak için günlük diyetinize dahil edin.

Bu yiyeceklerin yanı sıra, düzenli fiziksel egzersize güvenmek, yeni alışkanlıklar öğrenmek, yaratıcı ve eğlenceli olmak, sevdiklerinizle, ailenizle ve arkadaşlarınızla bağlantıda kalmak, ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmak, amaçlı bazı işlere dalmak ve ilişkilerinizi yerine getirmek sizi rahatlatacaktır. Zihinsel sağlığınızı artırmanıza ve sizi dengeli bir duruma getirmenize yardımcı olur.
bağırsak sağlığı,incir,incirin faydaları

İncirin Mucizesi ve Sağlığa Faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!