G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İnce motor becerileri neler? Çocuklarda el ve parmak kaslarını güçlendiren etkinlikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnce motor becerileri neler? Çocuklarda el ve parmak kaslarını güçlendiren etkinlikler / Haberin Peşinde Urfa

Okul öncesi dönemde çocuğunuzun gelişimine destek olmak için eğitim hayatını şimdiden kolaylaştırabilirsiniz. Nasıl mı? Şöyle; okul öncesi dönemde çocuğunuzun ince ve kaba motor becerilerinin gelişimine yardımcı olacak çalışmalar ile ellerini aktif bir halde çalıştırabilirler. Anaokuluna gidecek olan çocukların el ve parmak kasları harekete geçiren etkinlikleri sizlere sıraladık. En faydalı ince motor etkinlikleri:

Okul öncesi dönemde çocuğunuzun gelişimine destek olmak için eğitim hayatını şimdiden kolaylaştırabilirsiniz. Nasıl mı? Şöyle; okul öncesi dönemde çocuğunuzun ince ve kaba motor becerilerinin gelişimine yardımcı olacak çalışmalar ile ellerini aktif bir halde çalıştırabilirler. Anaokuluna gidecek olan çocukların el ve parmak kasları harekete geçiren etkinlikleri sizlere sıraladık. En faydalı ince motor etkinlikleri:

Bebeklik döneminin ilk zamanlarından beri kazanılmaya başlanan ince ve kaba motor becerileri her yaş grubu ve gelişim dönemine bağlı olarak gelişimi sağlamaktadır. Vücut üzerinde yapılan her hareket ya ince ya da kaba motor becerileri olarak karşımıza çıkar. İnce motor becerileri olarak nitelendirdiğimiz durum el ve parmak gibi küçük kas gruplarının kullanımı ile alakalıdır. Bu becerileri kazanan çocuklar; yazı yazma, beslenme, düğme ilikleyebilme ve fermuar açıp kapatma gibi önemli vazifeleri üstesinden gelebilir. Büyüme evresindeki çocuklarda sırasıyla kendini gösteren kaba motor becerisi ile ince motor becerisi genelden özele doğru gerçekleşir. Kaba motor becerisi olarak adlandırılan tanım daha çok yürüme, koşma, bisiklet sürme gibi becerileri kapsarken ince motor becerileri çocuğun el ve parmak kaslarını kullanarak gerçekleştirdiği becerileri kapsar. Başlıca örneklerine kaşık-çatal tutma, makas ile kesme gibi faaliyetleri de sıralayabiliriz. İnce motor becerileri sayesinde çocuklarda el-göz koordinasyonu giderek gelişir. Keşfetme, öğrenme ve yaratıcı düşünce konularında gelişim sağlarlar. Bu anlamda minik ellerin güç ve yetenek kazanması için de ince motor beceriler çok önemlidir.

ÇOCUKLARA İNCE MOTOR GELİŞİMİ NASIL KAZANDIRILIR?

EN GÜZEL OKULÖNCESİ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Eğitim öğretim hayatına ilk defa atılacak çocuklar, daha öncesinde kalem tutmaya alıştırılmamışsa 1. sınıfta zorluk çekebilir. Okuma ve yazma ağırlıklı olan 1. sınıflarda, öğretmenler her ne kadar çocukların durumuna göre gitmeye çalışsa da yaşıtlarının arasında yaşanan  dersten geri kalma durumları psikolojik anlamda çocuğu olumsuz etkileyecektir.

Bu nedenle anne ve babalar, çocuklarını okula göndermeden önce evde ince motor becerileri ile çeşitli alıştırmalar yaparak, çocuğun okul derslerinde zorlanmalarının önüne geçebilir.

TIKLA OKU: EN FAYDALI OKULÖNCESİ ETKİNLİKLERİ

BOYAMA ETKİNLİKLERİ

Evde çocuğunuza boyama yaptırarak kalem tutmayı öğretebilir ve ince motor becerilerinin gelişimine yardımcı olabilirsiniz. Parmak boyasıyla yapılan etkinlikler çocuğunuzun daha çok hoşuna gidecektir.

Boyama yapmanın çocuklara faydası:

İstediği gibi resim yapıp, boyayabilir.
İçi boş resimleri boyayabilir.
Noktaları birleştirerek dikkatini arttırabilir.
Hikaye kitabındaki resme bakarak aynısını farklı bir kağıtta boyayabilir.

TIKLA OKU: OKULÖNCESİNDE SAYILAR ANSIL ÖĞRETİLİR?

YAPIŞTIRMA ETKİNLİKLERİ

Geometrik bir şekli kağıt üzerine çizip stickerları yapıştırmasını isteyebilirsiniz. Küçük parçalarla mozaik çalışması yapabilirsiniz.

KESME- KOPARMA ETKİNLİKLERİ

İşinize yaramayan dergi, gazete ve atık kağıtları minik parçalara ayırmasını isteyebilirsiniz. Ardından çocuğunuza resim çizmesini ve içindeki boşlukları da bu parçalarla doldurmasını isteyebilirsiniz.

OYUN HAMURU ETKİNLİKLERİ

Oyun haline getirerek keyifli dakikalar geçirebileceği hamurlara belli şekiller vermesini sağlayabilirsiniz. Oyun hamuru yoksa çamur, kum ya da kurabiye yoğurma gibi etkinlikler düzenlenebilir.

EVDE OYUN HAMURU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı tuz
2 çorba kaşığı elma sirkesi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
gıda boyası

TARİFİ:

İlk olarak suyu, sıvı yağı, gıda boyasını, sirkeyi ve tuzu içi derin bir kapta güzelce karıştırın. Ardından içine un ilave ederek ocağı açıp ve spatulayla karıştırın.

Topaklanmaya başlayacak olan hamuru ocaktan alın soğumasını bekleyin. Hava almayan bir kapta hamuru muhafaza edin. Saklama süresi hamurun oynanma sıklığı ile ilgilidir.

BONCUK ETKİNLİKLERİ

Rengarenk iri boyutlu boncukları düze bir ipe geçirmesini isteyerek el becerilerini arttırabilirsiniz. Kız çocuğunuz varsa kendisine ya da sevdiği birine kolye yapmasını isteyebilirsiniz.

ince motor becerileri nasıl geliştirilir,kaba motor becerileri nasıl geliştirilir,el becerisi nasıl geliştirilir,ince motor beceri gelişimi,çocuklarda motor beceri gelişimi,ince motor beceri etkinlikleri

İnce motor becerileri neler? Çocuklarda el ve parmak kaslarını güçlendiren etkinlikler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!