G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,78
GBP40,68
BIST10.264,97
GR. ALTIN2.393,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

HRÜ’nün uluslararası projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HRÜ’nün uluslararası projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi  / Haberin Peşinde Urfa

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Zekai Ayık tarafından hazırlanan GIFTLED; A “Learnby Design”-Digital Toolkit toIncludeGiftedIndividuals in STEAM Education”adlı proje, Erasmus+ Ana Ey

ŞANLIURFA – 25.01.2023 – HİBYA – GIFTLED projesi, üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi alanında Avrupa Birliği Erasmus Komisyonu tarafından yüksek bir puanla 12. sırada yer alarak büyük ölçekli proje kategorisinde kabul edildi.

GIFTLED projesi, genel olarak üstün yetenekli öğrencilerin STEAM eğitimine kendi potansiyel ve becerileri dahilinde yüksek motivasyonla katılmalarını sağlayacak. Bu çerçevede üstün yetenekli öğrenciler kendi yaratıcılık, tasarım ve problem çözme becerilerini destekleyecek ürünler geliştirecek.

GIFTLED projesi, üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde yenilikçi ve dijital eğitim uygulamalarının yanısıra yenilikçi pedagojik yöntemlerin kullanılmasını hedefliyor. Proje, yenilikçi dijital uygulamalar, arttırılmış gerçeklik (AugmentedReality) uygulamalarını içeriyor. Proje kapsamında katılımcı ülkeler üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi için uzmanlık ve bilgi birikimlerini paylaşacak ve ortak uygulamalar yapacaklar.

GIFTLED Projesinin çıktıları; üstün yetenekli öğrencilerin eğitimine sağlanacak olan yenilikçi uygulamalar, pedagojik yaklaşım ve kaynaklar başta ülkemiz olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri okullarında uygulamaya geçecek şeklinde planlandı. Proje çıktılarıyla yetenek kayıplarının önüne geçilerek üstün yetenekli öğrencilerin topluma katılım seviyesi yükseltilecek. Ayrıca üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminin dijitalleşmesine katkı sağlanacak.

2023 yılı Ocak ayında başlayan GIFTLED Projesi, 24 ay sürecek ve proje süresince üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı kurumlar ile koordinasyon içerisinde çalışılacak.

 

Hibya Haber Ajansı

HRÜ’nün uluslararası projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!