G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,69
GBP40,62
BIST10.000,49
GR. ALTIN2.428,36
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hemoroid Kabusunuz Olmasın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemoroid Kabusunuz Olmasın / Haberin Peşinde Urfa

Hemoroit için bilgi mi arıyorsunuz? Hemoroid Kabusunuz Olmasın makalesine göz atın ve Hemoroit hakkında daha fazla bilgi edinin 

Op.Dr. Özlem Karaca Ocak ,“Son yıllarda giderek yaygınlaşan ve tercih edilen, ağrısız kanamasız ve dikişsiz yöntem olarak bilinen” lazer hemoroit ablasyonu” yöntemiyle hemoroid (basur) sorunundan kurtulabilirsiniz”dedi

Medicana Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özlem Karaca Ocak,”Anal bölge yakınmaları ile başvuran hastaların ortalama olarak %50’sinde hemoroidal hastalık saptanır. Hemoroidal hastalığın en sık rastladığı yaş grubu 45-65 yaş aralığıdır. Yine de liften fakir beslenme sonucunda çok daha genç yaşlarda görülebilmektedir. 30 yaş üzerindeki nüfusun ortalama %5-10 ‘unda hemoroidal hastalık gözleniz.

NASIL OLUŞUR?

Opr. Dr. Ocak, hemoroidal hastalığı olan kişilerde toplar damarın genişlediğini ve bazen damar içinde pıhtı da oluşabildiğini ifade ederek,” Anal bölgedeki kas ve bağ dokularında sarkmalar meydana gelebilir. Uzun süre oturmayı gerektiren meslekler, bazı sporlar, ileri yaş, kabızlık, ishal, gebelik, tuvalette uzun süre oturmak, kalıtım gibi bazı faktörler, hemoroidal hastalık oluşumunu kolaylaştırmaktadır. Hemoroidal hastalık iç ve dış olarak iki gruba ayrılır. İç hemoroidler, giderek artan şiddette 4 evrede sınıflandırılırlar. İlk evrelerde hemoroidler, kanama , kaşıntı, ıslaklık gibi şikayetler yaratırken ilerleyen 3. ve 4. evrelerde, makatta şişlik ve şiddetli ağrı gibi şikayetlere neden olabilirler. Bu şikayetleri yapabilen başta anal kanserler olmak üzere, anal çatlak, anal fistül, anal abse, kolit, anal enfeksiyon gibi diğer hastalıklardan ayrımının yapılması için mutlaka rektoskopi ile bölgenin değerlendirilmesi zorunludur” ifadelerini kullandı.

‘TEDAVİ HASTALIĞIN EVRESİNE GÖRE YAPILMALIDIR’

Medicana Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özlem Karaca Ocak” 1. ve 2. evre hastalıkta ameliyat tercih edilmezken, 3. ve 4. evre hastalıkta ameliyat ya da ameliyat dışı yöntemler uygulanır. Her hemoroid hastası ameliyat olsun ya da olmasın, basit önlemleri uygulamak durumundadır. Ameliyatsız tedavi yöntemleri, evre 1, 2 ve 3 hemoroidal hastalıkta uygulanabilir. ‘’ dedi.

‘COVİD- 19 SALGINI İLE ARTIŞ GÖZTERDİ’

Günümüzde covid -19 pandemisi sürecinde, düzensiz yaşam tarzı beslenme alışkanlıklarından olumsuz etkilenmeler, kilo alımı, home ofis çalışma düzeni gibi tetikleyici faktörlerin etkisiyle hemoroidal hastalığın görülme sıklığı artmıştır.Basit önlemler arasında, liften zengin diyet, bol sıvı alımı, düzenli tuvalet alışkanlığı, oturma banyosu ya da ılık duş sayılabilir.

Hemoroid Kabusunuz Olmasın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!