G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hemoroid (Basur) Tanısı Nasıl Konulur?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemoroid (Basur) Tanısı Nasıl Konulur? / Haberin Peşinde Urfa

Hemoroit için bilgi mi arıyorsunuz? Hemoroid (Basur) Tanısı Nasıl Konulur? makalesine göz atın ve Hemoroit hakkında daha fazla bilgi edinin 

Sağlıklı bir hemoroid tedavisi süreci için öncelikle tüm makat hastalıklarında olduğu gibi tanı koyma aşamasında hastanın yaşadığı şikayetleri öğrenmek ve hastalığın öyküsünü bilmek en önemli aşamadır. Makat bölgesi hastalıkları ile ilgilenen hekim aracılığıyla gerçekleştirilen muayene sırasında hemoroid tanısı koyulabilmektedir.

Genellikle rektum muayenesi ile belirlenebilen hemoroid tanısı, bazı durumlarda eğer hastada makat kanaması şikayeti bulunuyorsa rektoskopi uygulanmasını da içerebilir. Muayenenin ardından gerekiyor ise kişiden farklı tetkikler de istenebilir. Bunun nedeni; sindirim sistemi ya da kalın bağırsak tümörüne neden olan bağırsak hastalıklarının da hemoroid ile aynı belirtileri gösterebilmesidir. Bu benzerliğin tanıyı etkilemesine izin vermemek ve belirtilere neden olabilecek diğer hastalıkları ekarte etmek adına kesin teşhis için kolonoskopiye ihtiyaç duyulabilmektedir.

Hemoroid hastalığının birden fazla evresi (derecesi) bulunmaktadır. Bu evrelerin neredeyse hiçbirinde hemoroidin kendiliğinden geçebilmesi durumuyla karşılaşılmamaktadır. Bir doktor tavsiyesi olmadan evde uygulanabilecek bitkisel yöntemler ve hazırlanan kürler yalnızca hastalığın boyutunun değişmesine neden olabilir. Evrelerin değişmesi hemoroid rahatsızlığının tedavi sürecini de etkileyebilecek bir faktördür. Kişinin kendi kendine uygulayacağı ilaç, krem ya da bitkisel yöntemler sadece anlık olarak bölgenin uyuşmasına ve çok kısa, geçici bir süreliğine hastanın rahatlamasına sağlayabilir. Fakat evde uygulanabilen bu yöntemlerin kesin sonuç verme ihtimali oldukça azdır. Hastalığı tedavi etmediği gibi sadece belirtilerin ve hastalığın derecesinin artış göstermesine neden olabilmektedir.

Makat ve makat bölgesi genel olarak kişiler tarafından mahrem ve özel bir bölge olarak nitelendirilir. Bu sebepten dolayı hastalar, bölgede ortaya çıkan herhangi bir sorunun tedavisini olmak için çekinir veya utanırlar. Bu tutum oldukça yanlıştır. Çünkü hemoroid gibi makat hastalıklarının tedavisi ertelendikçe şikayetler şiddetlenebilir. Muayene olmaktan çekinmek yerine belirtilerin fark edildiği ilk andan itibaren bir hekime başvurulmalıdır. Bilinmesi gerekir tüm hastalıklarda olduğu gibi makat hastalıkları için de erken teşhis önem taşımaktadır.

Hemoroid (Basur) Tanısı Nasıl Konulur?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!