G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,17
GBP41,01
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.474,99
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

HDP’li Gülistan Kılıç Koçyiğit Türkiye’yi işgalcilikle suçladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’li Gülistan Kılıç Koçyiğit Türkiye’yi işgalcilikle suçladı / Haberin Peşinde Urfa

Dışişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmelerine HDP’li Gülistan Kılıç Koçyiğit’in skandal sözleri damga vurdu. Türkiye’nin, Afganistan ve Suriye politikalarını hedef alan HDP’li vekil, hükümeti ve TSK’yı ‘işgalcilikle’ suçladı. Koçyiğit’in sözleri AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz HDP’li Koçyiğit’in sözlerini sert bir dille eleştirerek, “Kendi ülkenize nasıl işgalci dersiniz” ifadelerini kullandı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in skandal sözleri damga vurgu.

Komisyon görüşmesinde söz alan HDP’li Gülistan, iktidarın Afganistan ve Suriye politikalarını hedef aldı. Olası Suriye operasyonu karşısında paniklediği anlaşılan Koçyiğit, şerefli Türk ordusunu “işgalcilik”le suçladı.

“Türkiye orada birinci dereceden sorumlu pozisyonda”

Kürt karşıtlığı nedeniyle ABD ve Rusya arasında dış politikanın pinpon topuna döndüğünü dile getiren Koçyiğit, “Siz Êfrîn’e girme karşılığında Rusya’ya rüşvet verdiniz. S-400’ü Êfrîn’i işgal karşılığında aldınız. Bugün Êfrîn BM raporlarından tutalım Suriye İnsan Hakları Gözlem raporlarında insanlık suçlarının yaşandığı bölgeye dönüştü. Suriye savaşı boyunca barışın adası olan ve nüfusun iki katına çıkan Êfrîn’i işgal ettiniz. Şimdi sizin denetiminizdeki ÖSO’cular, Milli Suriye Ordusu (MSO) orada her gün insanlığa karşı suç işliyor. Kadın tecavüzünden kaçırmaya kadar, yağmadan mala el koymaya kadar. Bu suçlarda BM’nin de raporlarında olduğu gibi Türkiye orada birinci dereceden sorumlu pozisyonda” dedi.

AK Parti’den tepki: Kendi ülkenize nasıl işgalci dersiniz?

Koçyiğit’in konuşmasını kesen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, komisyon başkanına “Başkanım müdahale etmeyecek misiniz?” diye sordu. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da “İşgalci değiliz.” diye bağırdı.

Araya giren Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, HDP’li vekile şöyle tepki gösterdi: “Ülkemiz Suriye’de hiçbir şekilde işgalci bir güç olarak bulunmamaktadır. Sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, terörle mücadele etmek, ülkemize olası bir göç akınını önlemek ve oradaki masum insanların can güvenliğini sağlamak için bulunmaktadır. Kendi ülkenize nasıl işgalci dersiniz?

HDP,TBMM


HDP’li Gülistan Kılıç Koçyiğit Türkiye’yi işgalcilikle suçladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!