G-CV0ZL47F6D
USD32,43
EURO34,82
GBP40,94
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.439,37
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Harran Üniversitesi Hastanesinde ilk kalça artroskopisi yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran Üniversitesi Hastanesinde ilk kalça artroskopisi yapıldı / Haberin Peşinde Urfa

Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından kemik çürümesi sorunu yaşayan bir hastaya bölgede ilk defa kalça artroskopisi yöntemi uygulanarak tedavisi gerçekleştirildi.

ŞANLIURFA – 21.12.2022 – HİBYA – Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından kemik çürümesi sorunu yaşayan bir hastaya bölgede ilk defa kalça artroskopisi yöntemi uygulanarak tedavisi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi geliştirdiği tedavi yöntemleriyle bölgede öncü olmaya devam ediyor. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından bölgede ilk kez uygulanan bir yöntemle enfeksiyon ve kemik erimesi problemi olan 39 yaşındaki Abdulkadir Biçer adlı hastanın tedavisi gerçekleştirildi. Kamerayla gerçekleştirilen kalça artroskopisi yöntemiyle gerçekleştirilen tedavi bölgede öncü olunurken, bu yöntem için hazırlanan altyapı ve ekiple bundan sonraki vakalarda da hızlı ve etkili tedavi imkanı sağlanacak.

Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Harran Üniversitesi Hastanesi ortopedi kliniği olarak 25 yılı aşkın süredir artroskopik yöntemle yani kamerayla yapılan eklem cerrahisi konusunda hem Şanlıurfa’ya hem de bölgeye hizmet verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Altay, “Kalça eklemi için yapılan artroskopik cerrahi yaklaşım son birkaç yıl içerisinde dünyada gelişmeye başlamış ve ülkemizde de sadece 3 büyük kentte kısıtlı sayıda uygulanan kalça eklemine kamera yardımıyla girilerek eklemi açmadan yapılan cerrahi bir yaklaşımdır. Kliniğimizde aldığımız yeni cihazların da desteğiyle birlikte kalça eklemine artroskopik cerrahi yaklaşım uygulamamız hem bölgemiz hem de ilimiz için ciddi bir önem taşımaktadır.

Kalça artroskopisi ciddi bir tecrübe deneyim teknolojik altyapı ve ekip isteyen bir çalışmadır bu işlem için ortopedik cerrahi anestezi asistan hemşire ve personellerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir ekiple hazırlıklarımızı ve işlemlerimizi sürdürüyoruz. Ülkemizde yeni başlayan ve Ankara’nın doğusunda henüz uygulanmayan bu sistemin Şanlıurfa Harran Üniversitesi araştırma Uygulama Hastanesi ortopedi kliniğinde başlatılmış olması hepimiz açısından gurur verici bir gelişmedir. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise yine çok değerli bir çalışma gerçekleştirildiğini ve bu tedavi yöntemini bölgede ilk kez uygulamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Başhekim Doç. Dr. Kırhan, “Batıdaki büyükşehirlerin ardından doğu ve güneydoğuda ilk kez Harran Üniversitesi Hastanesinde bir kalça artroskopisi yöntemiyle tedavi gerçekleştirdik. Bu anlamda yoğun emek veren Prof. Dr. Mehmet Akif Altay hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diyerek yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

 

Hibya Haber Ajansı

Harran Üniversitesi Hastanesinde ilk kalça artroskopisi yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!