G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,80
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.399,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Günlük su ihtiyacı hesaplama! Kiloya göre günde kaç litre su içilmeli? Çok su içmek zararlı mı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük su ihtiyacı hesaplama! Kiloya göre günde kaç litre su içilmeli? Çok su içmek zararlı mı / Haberin Peşinde Urfa

Hem sağlığı korumak hem de kolay yoldan kilo vermek için oldukça önemli bir etken olan su tüketiminin kiloya göre değişkenlik gösterdiği bilinmektedir. Peki hangi kiloda ne kadar su tüketilmeli? Günlük su ihtiyacını hesaplama yöntemi:

Hem sağlığı korumak hem de kolay yoldan kilo vermek için oldukça önemli bir etken olan su tüketiminin kiloya göre değişkenlik gösterdiği bilinmektedir. Peki hangi kiloda ne kadar su tüketilmeli? Günlük su ihtiyacını hesaplama yöntemi:

Kilo verme süreci ile ilgili son zamanların en trend sorularından birisi de su içerek hızlı kilo vermenin mümkün olup olmadığıdır. Vücutta biriken zararlı toksin maddeleri temizleyip arınmamızı sağlayan su, bizler için öyle bir nimettir ki neredeyse tüm uzuvlarımızın düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmaktadır. Yaşa ve boya göre sınıflandırılabilen günlük su içme tablosu, uzmanlara göre değişkenlik gösterse de genel itibari ile herkesin günlük en az 2,5-3 litre su tüketmesi gerekmektedir. Yaşanan bölgedeki hava durumuna göre değişebilen günlük alınması gereken sıvı miktarındaki sıvı kaybının nedeni; sıcak ve nemli yerlerde daha fazla su ihtiyacına soğuk iklimlerde daha az sıvı tüketilebileceğinden kaynaklanmaktadır.  Özellikle de fazlalık kilolarından şikayetçi olan kadınlar için büyük bir kurtarıcı olan su, tüm diyetisyenler tarafından da önerilmektedir. Ancak bilinmelidir ki kilo kaybı için yalnızca su içmekte yeterli değildir. Günlük en az 2 litre su tüketilmesi gerektiği halde yetersiz su tüketiyorsanız sıvı eksikliğine bağlı sağlık problemleri kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden diyet yapılsa da yapılmasa da muhakkak su tüketimine önem verilmelidir. 

KİLOYA GÖRE GÜNDE KAÇ LİTRE SU İÇİLMELİ?

Herkesin kendi bedeninin ihtiyaçları farklı olduğu için kiloya göre su içme oranında günlük şu miktarda su tüketilmelidir diyemeyiz. Burada izlenmesi gereken en önemli adım vücut kitle endeksini hesaplayıp ona göre bir yol izlenmesidir. Kilo değeri arttıkça içilmesi gereken su miktarı da artacaktır.

Günlük ne kadar su içilmeli? Su tüketimi hesaplama formülü:

Vücut ağırlığını yani kilonuzu 0.033 ile çarparsanız, günde içmeniz gereken su miktarını belirlemiş olursunuz.

Örneğin;

50 kg x 0.033 = 1,6 Litre

80 kg x 0.033 = 2,7 Litre

90 kg x 0.033 = 3 Litre

NE ZAMAN SU İÇİLMEMELİ? YEMEK YERKEN SU İÇMEK ZARARLI MI?

Yemek yerken su içmekten uzak durmakta fayda var.  Nedeni ise mide salgılarının aktifleşmesiyle sindirim sorunları görülebilir. Eğer yediğiniz şeyler soslu ya da tuzluysa sizi susatacağı için az miktarda tüketebilirsiniz. Ayakta su içmek yerine oturarak su içmek sizin için daha doğru olacaktır.

00-250 ml suyu olduğu gibi kafaya diklemek yerine 3 ayrı nefeste sakince içilmelidir. Suyu üç nefeste içmek midede problem yapmayacaktır. Ayrıca diyette soslu, tuzlu, yağlı ve bol kalorili yiyeceklerden de uzak durmalısınız.

SU İÇMENİN KİLO VERMEDEKİ FAYDASI! SU KİLO VERMEYE YARDIMCI MI?

Gündelik yaşantı içerisinde yaz-kış demeden kana kana su içmeyi seven olduğu gibi sırf sağlıklı olduğunu bildiği için kendini su içmeye zorlayan insanlarda var. Hem sağlık hem de cilt sağlığı açısından büyük bir önemi olan su tüketiminde herkesin günlük tüketmesi gereken belli bir miktar vardır.

Kilo kontrolü sağlamada etkili olan su tüketimi sabah uyanınca aç karna içildiğinde gece boyunca metabolizmanın uyanmasını sağlıyor ve hareketsiz kalan bağırsakların çalışmasına yarayarak temizlik işlevinin yerine getiriyor.

Metabolizmanın çalışması ile bağlantılı olarak sindirimi de kolaylaştıran su içme alışkanlığı kabızlık gibi rahatsızlıkların da önüne geçiyor. Özellikle böbreklerde biriken bu zararlı atıklar da vücuttan su aracılığıyla atılmış oluyor.

su diyeti nasıl yapılır,kiloya göre su içme tablosu,su içmek kilo verdirir mi,Günde kaç litre su içmek zararlı,Günlük su ihtiyacı hesaplama,Zayıflamak için günde kaç litre su içilmeli

Günlük su ihtiyacı hesaplama! Kiloya göre günde kaç litre su içilmeli? Çok su içmek zararlı mı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!