G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,84
GBP40,77
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.398,51
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Genital Siğil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genital Siğil / Haberin Peşinde Urfa

Genital Siğil için bilgi mi arıyorsunuz? Genital Siğil makalesine göz atın ve Genital Siğil hakkında daha fazla bilgi edinin 

Günümüzde en sık rastlanan ve görülme oranı hızla artan cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer alır. HPV virüsünün bulaşmasıyla ortaya çıkar. Tekli ya da gruplar halinde siğiller oluşturur. Toplumun yarısından fazlası hayatının bir döneminde bu virüsle karşılaşmaktadır. 200’den fazla tipi olan HPV virüsünün yüksek riskli olan tipleri tedavi edilmediği takdirde kadınlarda rahim ağzı ve vajen, erkeklerde ise penis kanserine yol açar. HPV virüsü kadın ve erkeklerde anüs kanseri ve orofarengeal bölge kanserlerine de yol açtığı bilinmektedir.

Kadınlarda vajina duvarında, dış genital bölgeler ile anüs anal kanal ve rahim ağzında görülebilirler. Erkekte penis, sktorum ve anüste görülebilirler. Karnabahar şeklinde tekli ya da grup halinde siğiller olarak görülür. Genital bölgedeki siğiller fark edildiğinde tedavi edilmelidir. Bu hastalık cilt teması ile bulaşır. Çok nadiren cinsel yolla olmayan bulaşlarda bildirilmiştir. Esas bulaşma şekli cinsel yolladır.

HPV bulaştıktan 2-6 ay sonra siğil oluşumu başlar. Oluşan siğiller genellikle ağrısızdır. Ancak kaşıntı, yanma ve sürtünmeye bağlı kanama görülebilir. En yüksek riskli gruplar; Tip 16, 18, 31 ve 45’dir. Yüksek risk grupları; Tip 33, 35, 39, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73 ve 82’dir. Diğerleri orta ve düşük risklidirler.
HPV’nin yayılmasını bağışıklık sisteminin zayıflığı, vücut direncini baskılayan (steroid) ilaç kullanmak, travma, uykusuzluk, yorgunluk(vücut direncini düşüren durumlar), sigara, folat eksikliği gibi durumlar yayılımını artırır.

HPV Tedavisi

Tedavisinde birçok yöntem vardır. İlaç tedavisi kullanılabileceği gibi; cerrahi, lazer, krio gibi yöntemler de kullanılabilir. Tedavisiyle birlikte mutlaka vücut direncini artırıcı önlemlerde alınmalıdır. HPV tedavi edilirken hastanın eşi de mutlaka kontrol edilmeli ve tedavi edilmelidir.

HPV aşısı;

Her aşıda olduğu gibi HPV aşısı da tedavi amaçlı değil, koruma amaçlıdır. Aşılama en yüksek riskli tipleri için yapılır. HPV ile hiç karşılaşılmadığı taktirde aşının koruyuculuğu çok yüksektir. Aşı 9-16 yaş arasındaki genç kız ve erkeklere yapılabilir. Eğer daha önce hiç cinsel deneyimi olmadıysa, ileri yaşlarda da yaptırılabilir. Cinsel aktivitesi olan insanlara da yaptırılır ancak koruyuculuğu düşüktür. Aşı 3 doz halinde yapılır. 0., 2. ve 6. ay şeklinde aşı programı uygulanır.

Genital Siğil

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!