G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gece acıkınca ne yenir? Diyette kilo aldırmayan ve tok tutan sağlıklı atıştırmalıklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gece acıkınca ne yenir? Diyette kilo aldırmayan ve tok tutan sağlıklı atıştırmalıklar / Haberin Peşinde Urfa

Geceleyin aniden gelen acıkma hissini gidermek için tüketebileceğiniz sağlıklı ve kilo aldırmayan alternatiflerle formunuzu koruyabilirsiniz! Diyette fazla kalori almadan açlık krizlerini yatıştırmak için sağlıklı tariflere yönelebilirsiniz. Gece acıkma nedenleri neler? Diyette kilo aldırmayan ve tok tutan sağlıklı atıştırmalıklar…

Geceleyin aniden gelen acıkma hissini gidermek için tüketebileceğiniz sağlıklı ve kilo aldırmayan alternatiflerle formunuzu koruyabilirsiniz! Diyette fazla kalori almadan açlık krizlerini yatıştırmak için sağlıklı tariflere yönelebilirsiniz. Gece acıkma nedenleri neler? Diyette kilo aldırmayan ve tok tutan sağlıklı atıştırmalıklar…

Gecenin bir vakti film seyrederken ya da otururken kendinizi buzdolabının önünde mi buldunuz? Üstelik bu davranışınız giderek alışkanlığa dönüşmüşse kilo almanız kaçınılmaz olacaktır! Eğer geceleyin sürekli bir şeyler atıştırma isteğinize bir an önce son vermek istiyorsanız önce sizi bir şeyler yemek yeme isteğine iten nedeni yani geceleri neden acıktığınızı anlamanız gerekir. Sabahleyin ya da gün ortasında yeteri kadar beslenmeyip ve öğün atlayarak karnınızı doyurmadıysanız bu durum gece öğününüze yüklenmenize yol açabilir. Metabolizma hızınız gece vakti uyku moduna geçeceği için çok yavaş çalışacak ve mideniz tükettiğiniz besinleri yeteri kadar sindiremeyecektir. Bu durumda kolay yoldan kilo almanıza sebep olacağı için gece bir şeyler atıştırmak kilo alımına yol açabilir. Özellikle de diyet yaparken oluşabilecek gece acıkmalarını kontrollü bir şekilde geçiştirebilirseniz zarar değil fayda bile görebilirsiniz. Beslenme ve diyet uzmanları genelde gece yenen yemeklerin kilo aldırdığını söyler. Ancak bazı besinleri gece tüketmek, faydalarından daha fazla yararlanmanıza ve daha kolay bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Hafif ve sağlıklı atıştırmalıklarla gece tok bir şekilde uykuya geçiş sağlayabilirsiniz. Sağlıklı ve fit bir vücut için diyette kilo aldırmayan tok tutucu tariflere haberimizden göz atabilirsiniz. 

GECE NEDEN ACIKIRIZ? GECE ACIKMA NEDENLERİ:

Uyku düzeniniz şaşmış ise ve gece geç saatlere kadar uyanık kalıyorsanız, ilerleyen vakitlerde vücudunuzdaki açlık sinyallerini hissediyor olabilirsiniz. Bu gibi durumla karşılaşmamak için uyku saatlerinizi düzene koymalısınız. İşiniz gereği geç saatte uyumanız gerekiyorsa en azından uyumadan 2 saat önce hafif bir atıştırma yapabilirsiniz.

Gece yatmadan önce değilde uykudan uyandıracak kadar acıktıysanız ve karbonhidratlı yiyeceklere yönelme hissi duyuyorsanız sebebi kan şekerinin fazla düşmesinden dolayı olabilir. Uyandığınız esnada yataktan kalkmadan önce yeniden uykuya dönmeyi deneseniz bile bunu başaramıyorsanız, su içerek açlığını yatıştırabilirsiniz.

Gün içerisinde sağlıklı beslenmiş olsanız dahi bazı etkenlerden dolayı stres, yemek yerken kontrolü kaybetmenize neden olabilir. Bu durumda uyumadan önce ekstradan kalori almanıza neden olarak uyku ve sindirim sorunlarına yol açar.

DOYURUCU VE TATLI BİR ALTERNATİF! TARÇINLI SÜT…

Akşam öğününden sonra karnınızda hafif bir guruldama hissettiyseniz, bu durumdaki açlık hissiyatınızı tarçınlı süt ile bastırabilirsiniz. Pratik ve doğal gece atıştırmalık karışım tarifi ile fazla kilo alımını önleyebilirsiniz.

(Kilo aldırmayan pratik ve kolay tarçınlı süt tarifi ve diyeti)

YULAF, SÜT VE MEYVE…

Doğal yulaf ile ya da yulaf ezmesini ılık sütle harmanlayıp tüketebileceğiniz bu karışım sayesinde uykuya geçişinizi kolaylaştırabilirsiniz.

(En lezzetli ve fit yulaf ezmesi tarifi ve yulafla kilo vermenin yolları)

GECE TÜKETİLDİĞİNDE ZAYIFLATAN BESİNLER LİSTESİ!

KUŞKONMAZ

Kuşkonmaz, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kilo verdirir. Kalorisi düşük olan kuşkonmaz, iştahınızı keserek daha fazla yemenizi engeller.

DOMATES

Domates, güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve vücudunuzdaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca kalorisi düşük olmasına rağmen oldukça doyurucu bir besindir.

KARPUZ

Lif bakımından zengin bir besin olan karpuz, vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar. Açlık hissini bastırır ve uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

ZEYTİNYAĞI

Sızma zeytinyağı içeriğindeki oleik asit sayesinde, özellikle karın bölgesinde bulunan ve parçalanması zor olan yağların vücuttan atılmasına yardımcı olur. Gece yatmadan önce bir kaşık zeytinyağı içerek karın bölgesindeki yağlardan kurtulabilirsiniz.

Gece acıkmamak için ne yapılmalı,gece yeme sendromu,gece acıkmalarına çözüm,kilo aldırmayan sağlıklı atıştırmalıklar

Gece acıkınca ne yenir? Diyette kilo aldırmayan ve tok tutan sağlıklı atıştırmalıklar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!