G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,78
GBP40,65
BIST10.100,26
GR. ALTIN2.410,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

GastroAntep Kültür Yolu Festivali sona erdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GastroAntep Kültür Yolu Festivali sona erdi / Haberin Peşinde Urfa

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin lezzet durağı GastroAntep Kültür Yolu Festivali tamamlandı. 9 gün süren festivalde gerçekleşen etkinliklere yaklaşık 950 bin kişi katıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin lezzet durağı GastroAntep Kültür Yolu Festivali tamamlandı. 9 gün süren festivalde gerçekleşen etkinliklere yaklaşık 950 bin kişi katıldı.

Gaziantep’te 16 Eylül’de başlayan ve 24 Eylül’de son bulan GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde sergilerden tiyatro gösterilerine, konserlerden çocuk etkinliklerine, gastronomi etkinliklerinden söyleşilere kadar yüzlerce ücretsiz etkinlik yer aldı. Gaziantep’te festivale özel oluşturulan Lezzet Sokağı’nda ise Türkiye’den ve dünyadan ünlü şeflerin katılımıyla atölyeler ve söyleşiler düzenlendi. Gastroantep Kültür Yolu Festivali kapsamında; düzenlenen konserler 760 bin, dini etkinlikler 35 bin 500, çocuk etkinlikleri 124 bin, tiyatro etkinlikleri 14 bin 200, söyleşi ve diğer etkinlikler yaklaşık 15 bin seyirci sayısına ulaştı. Gastroantep Kültür Yolu Festivali’nde düzenlenen etkinlikler toplamda 948 bin katılımcıyla tamamlandı. 

Yıldızlı şefler Gaziantep’te buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında ilk olarak Türk dünyasının ünlü şeflerinin katılımıyla “Gastro Diplomasi: Türk Dünyası” workshopu yapıldı. Programa Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan’dan gelen şefler katılırken, konuk şefler tarifleri ile kendi ülkelerine ait yemek kültürlerini tanıttılar. Festivalin ikinci gününde İspanya, İtalya, Fransa ve Portekiz’den gelen Michelin yıldızlı şefler kendi kültürlerine ait yemekleri hazırladı. Gaziantep yemeklerini de tatma imkanı buldu. Farklı ülkelerden GastroAntep Kültür Yolu Festivali için Gaziantep’e gelen ünlü şefler, hazırladığı menülerine Gaziantep’in tescilli ünlü lezzetlerini de ekleyerek yeni tatların keşfine çıktı. Festival kapsamında Festival Park Alanı’nda kurulan Lezzet Sokağı’nda ünlü şefler Juanjo Lopez, Joao Oliveira, Franco Sultano, Claudio Chinali, Martina Puigvert Puigdevall, Alan Geaam, Fabrizio Fiorani workshopları ilgiyle izlendi. Ebru Baybara ile Gastronominin Nobeli ve Hikayesi konulu söyleşi festivale renk kattı. Festival boyunca Michelin yıldızlı, yurt dışında adından sıkça söz ettiren yabancı ve Türk şefler ile 15 workshop etkinliği gerçekleştirildi. 

Vazgeçilmez etkinlikler

GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde “Rönesans Rüyaları-Refik Anadol”, “Minyatür Sanatı ile Gaziantep Mutfağı”, “Bir Hayalin İnşası”, “Anadolu-Fikret Otyam Fotoğraf Sergisi”, “Geleneksel El Sanatları Atölyeleri” (Ebru, cam, bakır ve dokuma) gibi onlarca sergi ve atölye ziyaretçiler ile buluştu. Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Windsor'un Şen Kadınları” Şehitkamil Sahnesi’nde ve “Usta II. Abdülhamit Han” oyunu Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Garip Ay'ın ustalığı ile oluşturulan her bir ebru deseni, şehrin sembolik yapılarından biri olan Eski Adliye binasının cephesine gerçek zamanlı olarak yansıtıldı. 

Festival Park sahnesinde ünlüler geçidi

GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında Festival Park alanında kurulan ana sahnede Fatma Turgut, Oğuzhan Koç, Derya Uluğ, Murat Dalkılıç, Uğur Aslan, Sinan Akçıl, Alişan ve Merve Özbey gibi birbirinden ünlü isimler sahneye çıktı. Konserleri toplamda 760 bin kişi izledi. Gazianteplilere unutulmaz anlar yaşatan ünlü isimler, şarkılarını seyircilerle birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. 

GastroAntepfest katılımcılardan tam not aldı

GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluştu. Festival kapsamında birbirinden önemli tiyatro oyunları ve müzikaller de sahnelendi. Çocuk Atölyeleri, bando gösterileri, edebiyat söyleşileri, sanat etkinlikleri, geleneksel el sanatları çalışmaları, ebru sanatı deneyimleri, tiyatrolar ve festivaldeki yüzlerce etkinlik Gaziantep halkı ve çevre illerden gelen katılımcılardan tam not aldı. 

Hibya Haber Ajansı

GastroAntep Kültür Yolu Festivali sona erdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!