G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,91
GBP40,66
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.442,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Eskişehir’de İtfaiye Teşkilatı’nın 309. kuruluş yıl dönümü kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de İtfaiye Teşkilatı’nın 309. kuruluş yıl dönümü kutlandı / Haberin Peşinde Urfa

İtfaiyecilik ve Yangından Korunma Haftası etkinlikleri Eskişehir Vilayet Meydanı’nda düzenlenen geniş katılımlı törenle başladı. İtfaiye personeli ayrıca etkinlikler kapsamında bir dizi ziyaret yaparak haftanın anlam ve önemine dikkat çekti.

İtfaiye Teşkilatı, kuruluşunun 309. yılını kutluyor.  Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiyecilik ve Yangından Korunma Haftası” etkinlikleri kapsamında Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Aykut Hamzaçebi, daire başkanları, AFAD görevlileri, AKUT ekibi ile kamu ve özel sektör kurumlarının itfaiye teşkilatları da katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından törende bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Aykut Hamzaçebi, “Eskişehir İtfaiyesi 1927 yılında bugünkü Esnaf Sarayının bulunduğu bölgede kurulmuştur. 1997 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile itfaiye müdürlüğümüz itfaiye dairesi başkanlığı statüsünü almıştır. 96 yıldır Eskişehirlilerin hizmetinde bulunan bu köklü teşkilat bugün merkez ve ilçeler olmak üzere 17 müdahale gurubuna, 63 araçlık bir filoya ve 244 personele sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, “Günümüzde itfaiye teşkilatları yangın söndürmenin yanında deprem ve sel felaketleri de dâhil olmak üzere arama ve kurtarma, kaza ya da mahsur kalma sonucunda canlı kurtarma, vatandaşları yangından korunma konusunda bilgilendirme ve eğitme, vatandaşlarımıza hizmet verecek olan çeşitli işyerlerini yangın önlemleri yönünden denetleme gibi geniş bir yelpazede kent yaşamına katkı sunmaktadır.” diyerek şunları kaydetti:

Eskişehir itfaiyesi dünyanın yaşanabilir şehirleri arasında en üst sıralarda yerini alan bu kültür şehrinde geçmişin mirasını korumanın yanında, yeni inşa edilen modern kent kimliğine ve hemşerilerimizin can güvenliğine özveriyle sahip çıkmaktadır. İtfaiye hizmetleri maalesef büyük riskleri de beraberinde getirmektedir. Görevlerinde arkadaşlarımız hayatlarını kaybediyorlar ya da sakat kalabiliyorlar. Başta bu sene yangın söndürme görevleri esnasında şehit olan İstanbul, Sakarya ve Mersin itfaiye personeli olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, yaralananlara da şifa diliyorum. Dolayısıyla itfaiye personelinin de asker ve polislerde olduğu gibi vazife sebebiyle vefatlarında şehit sayılmaları veya yaralanmaları halinde gazi unvanını almaları konusunda yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekliliğini burada dile getirmek istiyorum.”

Tören çektirilen fotoğrafla tamamlandı.

Törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Aykut Hamzaçebi ile itfaiye personeli, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Aksoy, itfaiye teşkilatının çok önemli bir görev yürüttüğünü belirterek İtfaiye Teşkilatının 309. yaşını kutladı.

Etkinlikler çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret eden İtfaiye Dairesi Başkanı Aykut Hamzaçebi ve itfaiye personeli, ateşle savaşmaya devam edeceklerini ifade ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Hamzaçebi daha sonra Büyükerşen’e Eskişehir’in ilk itfaiye binası resmi, çiçek ve itfaiye şapkası takdim etti. Hamzaçebi ve beraberindekiler Genel Sekreter Ayşe Ünlüce ve Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan’ı da ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler ve itfaiye şapkası hediye etti.

Hibya Haber Ajansı

Eskişehir’de İtfaiye Teşkilatı’nın 309. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!