G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,74
GBP40,71
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.379,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Evde eğitimden ev okuluna

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde eğitimden ev okuluna / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye’de adı konulmamış bir ‘ev okulu’ sistemi devam ediyor. Pandemi sürecinde okulda eğitimin yerini zorunlu olarak ‘evde eğitim’ alırken, ‘ev okulu’ da Türkiye’nin gündemine girdi.

Çocukların kişisel gelişimleri, anne-babaların çocuklarının eğitimine doğrudan katılmaları hatta öğretmenlerin öğrencilerini her yönüyle daha iyi tanımaları için ‘ev okulu’ sistemi giderek önem kazanıyor. ABD, Kanada ve İngiltere’de olduğu gibi pek çok ülkede ‘ev okulu’ sistemi yasal mevzuata oturtulmuş durumda. Türkiye’de ilk olan Ev Okulu Derneği, çocuklara, ailelere, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik hem online hem de yüz yüze ücretsiz eğitim programları düzenliyor. Merhum Psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun onursal başkanı olduğu dernek, ev rehberliği çalışmasıyla 5 yaşından 14 yaşına kadar çocuklara evlerinde etkinlikler düzenliyor. Bu çalışmayla çocukların kişisel yetenekleri raporlanarak meslek seçimine önceden adım atılıyor.

ÇOCUKLAR ZEKÂDA KATEGORİ ATLAYABİLİR

Bugüne kadar proje 5 bin 200 aileye ulaştı. Ayrıca ‘Sürekli Ebeveyn Eğitimleri’ başlığıyla Zoom üzerinden her pazartesi akşamı 6 bin 500 ailenin katılımıyla ücretsiz program düzenleniyor. Ev Okulu Derneği Başkanı Mehmet Hilmi Eren, “Her hafta velileri farklı uzmanlarla muhatap tutuyoruz. Anne-babalar uzmana birebir soru sorabiliyor. Çocukta zekâ gelişimi çok önemlidir. Anne- babanın desteklemesiyle normal zekâlı bir çocuk parlak, parlak zekâlı bir çocuk da üstün zekâlı olabilir” dedi.

Mehmet Hilmi Eren

SON SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN ‘EV REHBERLİĞİ’

Çocukların kişisel gelişimleri için çalıştıklarını söyleyen Eren, “Özgüvenin artması için Doğan Cüceloğlu’nun desteklemesiyle ‘ev rehberliği’ çalışmasını gerçekleştirdik. Bize başvuran üniversitelerin psikoloji ve PDR bölümleri son sınıf öğrencileri belli testlerden geçiriliyor, ‘ev rehberi’ tanımını kazanıyor. Bu uzman arkadaşlarımız haftada bir gün eve gidiyor evde çocukla iki buçuk saat çocuğun yetenek ve becerileri için çalışma yapıyor. Her hafta aileye bilgi veriyor. Bu çalışma bizim gurur duyduğumuz bir çalışma. İstanbul içinde yaşayan her aile başvurabilir” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUNUZLA TANIŞMAK İSTER MİSİNİZ?

Sadece çocukları değil aynı zamanda aileleri geliştirmek için atölyeler açtıklarını anlatan Eren, şu bilgileri verdi: “Velilere ‘Çocuğunuzla tanışmak ister misiniz’ diye sorduğumuz bir çalışmamız var. Projeye başvuran ailelerin 5 yaşından 14 yaşına kadar olan çocuklarını yetenek testinden geçiriyoruz. İster online ister yüz yüze yapıyoruz. Sekiz-on sayfalık raporlar veriyoruz. Bu projeye 5 bin 200 aile başvurdu ve 3 binini tamamladık. Hedefimiz 10 bin.”

Pandemide taleplerin daha çok arttığını belirten Eren, şöyle devam etti: “Özellikle bu dönemde öğrencelerin kendilerini geliştirecek çalışmalara ihtiyacı vardı. 500 üniversite öğrencisi bu çalışmalara katıldı. İnsanlar ev içerisinde eğitim dediklerinde bizi buldular. Bir dokunan bizden ayrılmadı. Ev Okulu Derneğinin Youtube’da 40 bin, Instagram’da 116 bin takipçisi var.”

Okul,Eğitim,Mehmet Hilmi Eren,Türkiye,Koronavirüs,Ev Okulu Derneği


Evde eğitimden ev okuluna

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!