G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,66
BIST10.153,81
GR. ALTIN2.393,48
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘Erken Seçime Gidilseydi 27 Mayıs Önlenebilirdi’ Diyen Başbuğ’a AKP’lilerden ‘Darbe İması’ Suçlaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Erken Seçime Gidilseydi 27 Mayıs Önlenebilirdi’ Diyen Başbuğ’a AKP’lilerden ‘Darbe İması’ Suçlaması / Haberin Peşinde Urfa

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un “Adnan Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi” açıklaması AKP’li isimler tarafından ‘darbe iması’ olarak yorumlandı.

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un “Adnan Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi” açıklaması AKP’li isimler tarafından ‘darbe iması’ olarak yorumlandı.

Yeni kitabıyla ilgili Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e bir röportaj veren İlker Başbuğ, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu” ifadelerini kullandı.

Sözlerine “27 Mayıs askeri müdahalesi Cumhuriyetin getirdiği siyasal sisteme vurulan ilk darbenin adıdır” şeklinde devam eden Başbuğ şunları söyledi:”Elbette DP iktidarının, son yıllarında anayasayı ihlal eden, Tahkikat Komisyonu’nun kurulması ve yetkilerle donatılması gibi uygulamaları olmuştur. Ama çözüm askeri darbe olmamalıydı

…”27 Mayıs darbesi, kendinden sonra gelen askeri müdahaleler üzerinde de önemli tesirler yaratmıştır. Siyasi tecrübeye ve olgunluğa sahip kişilerin siyaset sahnesinden uzaklaşmasına neden olmuştur. Daha da önemlisi, toplumun bugün de şahit olduğumuz kesin çizgilerle bölünmüş bir yapıya dönüşmesinin de başlangıcı olmuştur.”

Başbuğ’un sözlerinin ‘darbe iması’ olarak yorumlandığı paylaşımlar

Gazeteci Can Ataklı da paylaştığı bir videoda, ‘Erdoğan’ın gitmesi için, çok büyük bir halk öfkesinin doğması gerekir, büyük bir doğal afet olması gerekir’ ifadelerini kullanmıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Eskişehir, Genelkurmay Başkanı, İlker Başbuğ, Darbe

‘Erken Seçime Gidilseydi 27 Mayıs Önlenebilirdi’ Diyen Başbuğ’a AKP’lilerden ‘Darbe İması’ Suçlaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!