G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

En kolay patatesli çilav nasıl yapılır? Çilav nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En kolay patatesli çilav nasıl yapılır? Çilav nedir? / Haberin Peşinde Urfa

Hiç patatesli pilav denemiş miydiniz? Tarihi çok eskiye dayana ve çilav olarak adlandıran bu lezzet aslında bir teknik. Patatesin en güzel halini yapabileceğiniz muhteşem pilav tarifini sizlerle paylaşıyoruzç İlk defa duyanlar için patatesli çilav tarifi yazımızda.

Hiç patatesli pilav denemiş miydiniz? Tarihi çok eskiye dayana ve çilav olarak adlandıran bu lezzet aslında bir teknik. Patatesin en güzel halini yapabileceğiniz muhteşem pilav tarifini sizlerle paylaşıyoruzç İlk defa duyanlar için patatesli çilav tarifi yazımızda.

16. yüzyılda Türki kökenli Muhammed Ali Ba’urşi-Bağdadi tarafından yazılan ve gene aynı yüzyılda Şah Abbas hükümdarlığında derlenen yemek kitaplarından edinilen bilgilere göre bugün İran’da pişirilen pilav ve çilav o dönemdeki tekniklerle tam bir benzerlik içindedir. Pilav ve çilav derken ikisinin birbirlerinde farkı; Pilav Tükçesi, çilav Farsçası gibi anlaşılabiliyor, aslında çilav, yalın olarak pişirilmiş pirinç; pilav ise, içine et, tavuk, sebze, bakliyat katılarak pişirilmiş yemeğin adıdır. Çilav ve pilav aynı yöntemle pişiriliyor. Çilav sade olarak pişirilmiş; pilav pirince diğer besinlerin katılmasıyla pişirilmiş olanıdır. Bugün sizlere patatesli çilav tarifini veriyoruz. Muhteşem lezzeti ve kıvamıyla, damaklarda iz bırakacak patatesli çilav tarifi için yazımızı inceleyebilirsiniz. 

PATATESLİ ÇİLAV TARİFİ:

MALZEMELER

2 bardak uzun pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
5 adet patates

YAPILIŞI

Pirinci bol tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Patatesleri incecik halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin.

Büyükçe bir tencereye bol miktarda su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atın. Su kaynayınca suda bekletip yıkanmış pirinçleri suyun içine atın.

7-8 dakika makarna kaynatır gibi kaynatın. Soğuk suyun altında pirinçleri yıkayıp suyunun iyice süzülmesi için kenarda bekletin.

Tencereyi tereyağı ile iyice yağlayın. Dilimlenmiş patatesleri tencerenin alt kısmına ve kenarlarına yan yana sıralayın.

Sıralanmış patateslerin üzerine tuz, karabiber atın. Haşlanmış pirinçlerin yarısını üzerine koyun. 2 kaşık tereyağını parça parça koyun.

Pirincin diğer yarısını da koyup üstüne tereyağının gerisini ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.

Afiyet olsun…

ana yemek,patatesli çilav nasıl yapılır,patatesli çilav nedir,çilav nedir,çilav tarifi

En kolay patatesli çilav nasıl yapılır? Çilav nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!