G-CV0ZL47F6D
USD32,58
EURO35,05
GBP40,84
BIST9.813,43
GR. ALTIN2.457,85
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dolar ne kadar oldu? (14.07.2020)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar/TL kamunun döviz arzının da desteğiyle oldukça dar bantta bir seyir izlemeye devam ediyor. Kur bugüne de uzun süredir bulunduğu 6.86 seviyesinde başladı. İç piyasada bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Dolar, ABD ve Çin arasındaki gerilimin yeniden artması ve artış gösteren corona virüsü vakalarının yatırımcı risk iştahını düşürmesiyle diğer para birimlerinin çoğu karşısında dar bir aralıkta değer kazandı.

  • DOLAR

  • EURO

  • ALTIN

Dış piyasalarda ise corona virüsü sonrası hızlı toparlanma öngörüleriyle sert yükselen küresel borsalardaki risk iştahı geçen hafta itibarıyla gücünü koruyamadı. Dış piyasalarda risk iştahının canlı kalıp kalmayacağı ve ABD bilançoları yakından izlenecek. Bu hafta başlayacak olan ABD bilanço dönemi, salgının zararının ve ekonomik iyileşmenin ne kadar olduğunun anlaşılması için bir gösterge olacak.

Yatırımcılar bu hafta Çin’in açıklayacağı ticaret verisinin yanı sıra Perşembe günü açıklanacak Çin’in ikinci çeyrek büyüme verisini takip edecekler.

Yatırımcılar geçen hafta düzenlenen TCMB yatırımcı toplantısında son dönemdeki rezerv kayıpları için TCMB’nin yorumlarını bekliyorlardı.

Ancak toplantıya katılan ve Reuters’a bilgi veren altı yatırımcıya göre, “rezervler yeterli” söylemi haricinde son dönemdeki adımlar hakkında yeni bir mesaj verilmedi.

Katılımcılar para politikasının önümüzdeki dönem seyrine dair de yeni bir mesaj alamadı. Bankacıların TCMB verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, mayıs sonu itibarıyla kamunun TCMB rezervlerinden yaptığı döviz arzı yaklaşık 55 milyar dolar seviyesinde.

Goldman Sachs, haziran da dahil edildiğine bu tutarın 60 milyar dolar olduğunu hesaplıyor. Geçtiğimiz yıl da 30-32 milyar doları bulan bu arzın rezervlerdeki negatif etkisinin yavaşlasa da devam ettiği hesaplanıyor. Öte yandan son dönemde bu trende kamu bankalarının açık pozisyonları da ekleniyor. (REUTERS)

Dolar ne kadar oldu? (14.07.2020)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!