G-CV0ZL47F6D
USD32,41
EURO34,76
GBP40,79
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.428,19
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Diyet Yapıyorsunuz Ama Kilo Veremiyor Musynuz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyet Yapıyorsunuz Ama Kilo Veremiyor Musynuz? / Haberin Peşinde Urfa

Diyet için bilgi mi arıyorsunuz? Diyet Yapıyorsunuz Ama Kilo Veremiyor Musynuz? makalesine göz atın ve Diyet hakkında daha fazla bilgi edinin 

Diyet yapıyorum ama gram oynamıyor.

Bir şey yemiyorum, yine de kilo veremiyorum.

Spor da yapıyorum ama göbeğim gitmiyor.

Siz de bu cümleleri en az bir kez kurduysanız, uyguladığınız yöntemleri gözden geçirme vaktiniz gelmiş demektir. Kilo verme yöntemlerinizde bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz. Mesela:

Sağlıklı Besinlerden Fazla Miktarda Tüketmek:

Taze sebze, meyve, zeytinyağı, yağlı tohumlar (çiğ fındık/badem/ceviz), tam buğday ürünleri vb. besinlerin sağlık açısından yararları saymakla bitmez. Hayatınızdan hazır meyve sularını, katı yağları, rafine ürünleri çıkartmış olabilirsiniz. Bu, sağlığınızı koruma yolunda attığınız en önemli adımdır. Ancak bir diğer önemli adım bu tarz besinleri gerektiği miktarda tüketmeniz olacaktır.

Kahvaltı Yapmamak:

Kahvaltıyı atlayarak gün içinde alacağınız kalorilerden kaçındığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kahvaltı yapmak tam aksine günün kalan kısmında doğru besin seçimleri yapmanızı sağlar ve bunun yanında metabolizmanızı hızlandırır, vücudunuzu uyandırır. Tabii burada kastettiğimiz sağlıklı bir kahvaltıdır.

Porsiyon Boyutunu Ayarlayamamak:

Izgara veya fırın gibi sağlıklı pişirme yöntemleri tercih ediyorsunuz, kızartma da yemiyorsunuz, sebze çok seviyorsunuz. Ama yine de kilo veremiyorsunuz. Sebebi yine miktar kontrolünü sağlayamamak olabilir. Kadınların günde 3-4 köfte büyüklüğünde, erkeklerin ise 4-5 köfte büyüklüğünde et tüketmesi yeterlidir. Izgara veya fırın yöntemi ile hazırlanıyor olması bu miktarın artabileceği anlamına gelmez. Aynı şekilde sebze yemeklerinde de 8 yemek kaşığı miktarının aşılmaması gerekmektedir. Sağlıklı pişirme yöntemleri ile vücudunuzu korurken, miktarları aştığınız için yağ dokunuzu arttırıyor olabilirsiniz.

Ayakta Yemek Yemek:

Ayakta atıştırmak zaman tasarrufu olarak algılansa da aslında vücut ayakta yediğinden pek bir şey anlamaz ve doyma hissini geciktirir. Bunun yanı sıra ayakta atıştırdığınız besinler genelde sağlıksız olur ve hızlıca tüketmenizden kaynaklı midenizi rahatsız eder. Bu yüzden ara öğünlerinizi bile oturarak ve yavaş tüketmeye özen göstermelisiniz.

Diyet ve Yağsız Yiyeceklere Yüklenmek:

“Light” etiketini gördüğünüzde sanki bu yiyecekler 0 kalori enerji içeriyormuş gibi düşünürsünüz. Ancak bu besinlerden de aşırı tüketmek ekstra kalori, şeker/tatlandırıcı, kimyasal ve sodyum alımına neden olur.

Gazlı İçecekleri Light-Zero Olarak Tüketmek:

Şekerli-gazlı içecekler hangi türde olursa olsun metabolizmanızı olumsuz etkiler. Diyet içeceklerde şeker yerine tatlandırıcı bulunur ve bu maddelerin de vücuda yararlı etkileri bulunmaz, bağırsaklardan karbonhidrat emilimini arttırdıkları için kilo almaya sebep oldukları yönünde çalışmalar bulunmaktadır. Vazgeçemem diyorsanız bile bu içecekleri haftada bir gün 1 bardak ile sınırlandırmalısınız.

Bol Soslu Salatalar:

Dışardayken salata yiyorsunuz ama kilo veremiyorsunuz. Sebebi o salatanın içeriği olabilir. Restorana gittiğinizde sipariş verdiğiniz besinlerin içeriğini iyi sorgulamayı unutmayın ve soslu yiyeceklerden uzak durun.

Yeterli Su İçmemek:

Su içiyorsunuz ama ne kadar? Bunun farkındalığı için 24 saat boyunca içtiğiniz su miktarını ölçün. Çoğumuz maalesef 1 litreyi bile bulamıyoruz. Ancak metabolizmanızın çalışması ve kilo kaybınız için günlük en az 2-2,5 litre su içmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Diyet Yapıyorsunuz Ama Kilo Veremiyor Musynuz?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!