G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,76
GBP40,66
BIST10.000,09
GR. ALTIN2.432,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dermatolojik Uygulamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dermatolojik Uygulamalar / Haberin Peşinde Urfa

Dermatoloji Uygulamaları için bilgi mi arıyorsunuz? Dermatolojik Uygulamalar makalesine göz atın ve Dermatoloji Uygulamaları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Botilinum toksin uygulamaları

Botox uygulamaları Dermatolojide en sık kırışıklık ve aşırı terleme tedavisinde kullanılır.

Botox çok ince iğneler ile çok az miktarlarda mimik kaslar içine enjekte edilerek uygulanır, etkisini 3-4 günde göstermeye başlar, 7-10 günde etki tam olarak oturur ve kas hareketleri azalır veya tamamen engellenir. Uzman ellerde yapıldığında kişinin yüz ifadesinde bir değişiklik olmadan kırışıklık oluşması önlenir. Uygulama 30-40 dakika sürer ve kişi işlemden sonra günlük yaşantısına devam edebilir. Botox uygulama yaşı mimik kasları kullanma sıklığına göre değişir, mimik kaslarını sık kullananlarda erken yaşlarda yapılması kırışıklık oluşmasını engeller.

Terleme tedavisi, aşırı terleme kişinin sosyal ve meslek yaşantısını oldukça etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren bir durumdur. Botox koltuk altı, el ve ayaktaki aşırı terlemelerde kullanılabilir ve belirli süreler ile terleme önlenir.

İp uygulamaları

Son yıllarda uygulanmaya başlayan ameliyatsız yüz gençleştirme işlemlerinden birisidir. Bu amaçla kullanılan farklı yapılarda çok sayıda ip bulunmaktadır. En sık kullanılanlar deri içerisine uygulandıktan belli bir süre sonra eriyen iplerdir. Deriye uygulanan farklı yapıdaki iplerin bazıları deriyi germe görevi yaparken bazıları asma işlemi de yaparlar. İp uygulamaları tek başına veya diğer uygulamalar ile birlikte yapılabilirler.

Saç dökülmesi tedavisi

Saçlar insan güzelliğinin ayrılmaz parçasıdır ve hem kadınlar hem de erkekler için çok önemlidir. Saç dökülmelerinin tedavisinde öncelikle eşlik edebilecek eksiklikler ve hastalıklar araştırılmalı daha sonra tedaviye başlanmalıdır. Saç dökülmelerinin tedavisinde hastanın durumuna uygun medikal tedaviler ile birlikte prp ve mezoterapi uygulamaları yapılabilir. Bu tedaviler tek başına yapılabileceği gibi birlikte de uygulanabilir.

Deri hastalıklarının tanı ve tedavileri

Derimiz vücudumuzun dış ortam ile ilişkisini sağlayan oldukça büyük bir organımızdır. Derimizin bazı hastalıkları iç organlarımız ve ruhsal durumumuz ile ilişkili olabilir, bu nedenle dikkatli bir şekilde yapılan deri muayenesi iç organlar ile ilişkili hastalıklar konusunda da bilgi verebilir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi derimizin düzenli olarak muayene edilmesi pek çok hastalığın özellikle deri kanserlerinin erken dönemde yakalanması ve kolaylıkla tedavi edilmesini sağlayabilir. Düzenli muayeneler sedef hastalığı, vitiligo (Ala hastalığı), ekzemalar, atopik dermatit, akne, mantar hastalıkları, alerjik hastalıklar gibi kronik hastalıkların tanı ve tedavilerini kolaylaştırır.

Dolgu uygulamaları

Yaşlanma ile birlikte yüzde ince ve derin kırışıklıklar, kollajen ve hyaluronik asit gibi destek yapıların azalması, yer çekimi ile yağ yastıkçıklarının aşağı doğru sarkması gibi değişiklikler meydana gelir. Bu durum yüzde oluklanmalar ve çöküklüklerin oluşmasına yol açar ve kişide yaşlı, yorgun ve üzgün bir görünüme neden olur. Dolgu uygulamaları dudakları dolgunlaştırmak amacı ile de yapılır. Dolgu uygulamaları anında etkisini gösterir ve uygulanan maddeye göre iyilik halini devam ettirir.

Mezoterapi uygulamaları

Çeşitli karışımların çok ince ve küçük enjektörler ile deri içerisine çok az miktarlarda verilmesi işlemidir. Mezoterapi sellülit, yağ eritme, cilt gençleştirme (rejuvenasyon), saç dökülmesi tedavisinde kullanılmaktadır. Mezoterapide tedavi amacına ve tedavi edilmek istenen bölgeye göre napaj tekniğinde veya point to point tekniğinde çok sayıda enjeksiyon yapılır. Mezoterapide seans süresi genellikle 20-30 dakikadır, seans sayısı 4 ile 10 arasında değişir. Sellülit yüz gençleştirme gibi durumlarda 15 seansa kadar çıkılabilir. Mezoterapide vitamin, mineral, bitki ekstratları, aşılar, antibiyotikler, hormonlar, anestezik maddeler, kanlanmayı artırıcı maddeler, aminoasitler, kişinin ihtiyacına göre özel hazırlanarak uygulanır.

PRP uygulamaları

PRP (Platelet rich plazma), pıhtı hücrelerinden zengin plazmanın kısaltılmış ismidir ve tıbbın pek çok alanında kullanılır. Bu uygulamada hastadan alınan kan steril özel tüplere konularak santrifüj edilir ve pıhtı hücrelerinden zengin kısmı ayrılır. Pıhtı hücreleri yara iyileşmesi ve doku yenilenmesi süreçlerini başlatan büyüme faktörleri içerir. PRP deriyi gençleştirme, parlak ve canlı bir görünüm kazandırma, ince kırışıklıkların-çöküntülerin tedavisi, lekelerin, renk düzensizliklerinin tedavisi amacı ile başta yüz olmak üzere boyun, dekolte, el sırtları, bacak ve kollara yapılabilir. PRP kadın ve erkek tipi saç dökülmelerinde uygulanabilir ve saçlarda canlanma, parlaklık, kalınlaşma, saç dökülmesinde azalma ve yeni saç çıkışı sağlayabilir. PRP maske şeklinde veya mezoterapi iğneleri ile deri içine küçük enjeksiyonlar ile uygulanabilir. PRP tek başına uygulanacağı gibi dermapen, iğneli radyofrekans gibi yöntemler ile kombine edilebilir.

Fraksiyonel altın iğneli radyofrekans (Scarlet)

Özel tasarlanmış mikroiğneler ile cilt altına radyofrekans dalgaları verilerek iyileşme süreci başlar ve kollajen sentezlenir. İğneli radyofrekans uygulamaları cilt gençleştirme, deri sıkılaştırma, yüz ve çene hatlarının belirginleştirilmesinde, ince kırışıklıkların, sivilce ve yara izlerinin giderilmesinde, deri çatlaklarının, genişlemiş gözeneklerin, cilt lekelerinin ve kılcal damarların tedavisinde kullanılabilir. Uygulama alanı topikal anestezik kremler ile uyuşturulur böylece hiç ağrı duyulmadan ya da çok az ağrı ile işlem yapılır. Uygulama sonrası yüzde hafif kızarıklık olabilir, kişi ertesi gün günlük yaşantısına devam edebilir. Etkisi ilk günlerden itibaren başlar, asıl etkisini 3-4 hafta sonra gösterir. Uygulamanın birer ay ara ile 3 kez yapılması önerilir, her uygulama ile etki artar.

Lazer epilasyon uygulamaları

Lazer epilasyon istenmeyen kılların lazer cihazı yoluyla kalıcı olarak yok edilmesi işlemidir. Lazer epilasyon uygulamaları kıl büyümesinin aktif uzama evresi olan anajen fazda daha etkilidir, fakat vücudumuzdaki kılların bir kısmı anajen fazda iken bir kısmı pasif (telojen) fazdadır bu nedenle tüm kılların yok edilebilmesi için tekrarlanan seansların yapılması gerekir. Lazer epilasyonda seans sayıları kişilerin kıl yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Lazer epilasyon için farklı lazer cihazları kullanılabilir. Lazerler güçlü tıbbı cihazlardır uzman ellerde yapılmadığında yan etki oluşabilir bu nedenle mutlaka uzman doktor gözetiminde, uygulama dozları ve protokolü hekim tarafından belirlenerek uygulanmalıdır.

Dermatolojik Uygulamalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!