G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,76
GBP40,90
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.402,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yaz Aylarında Sıcaktan Korunma, Beslenme ve Cilt Sağlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz Aylarında Sıcaktan Korunma, Beslenme ve Cilt Sağlığı / Haberin Peşinde Urfa

Dermatoloji Uygulamaları için bilgi mi arıyorsunuz? Yaz Aylarında Sıcaktan Korunma, Beslenme ve Cilt Sağlığı makalesine göz atın ve Dermatoloji Uygulamaları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Yaz aylarında güneş maruziyeti artmaktadır. Güneş ışınlarına maruz kalmak deri kanserleri, ciltte hızlı yaşlanma, leke oluşumu gibi birçok cilt hastalığına neden olabilmektedir. Dolayısıyla yaz aylarında mümkün olduğunca güneşten korunulmalı, güneş altında kalma zorunluluğu varsa yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kremler tercih edilmeli,güneşin en etkili olduğu öğlen saatlerinde direkt güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Çocukların ciltleri güneşe karşı daha hassastır. Bu nedenle çocukların uzun süreli direkt güneşe maruz kalmaması, ciltlerine uygun koruyucu kremler, giysiler ve şemsiye kullanılması çok önemlidir.

Tercih edilecek güneş koruyucu kremler suya ve terlemeye dayanıklı olmalı, cildi tahriş etmemeli, toksik olmamalı, otuz veya üzeri koruyucu faktör içermelidir. Güneşten korunmak için tercih edilecek koruyucu kremler cilt tipine göre değişmektedir. Kuru cilde sahip olanlar daha yoğun kıvamlı ürünleri, yağlı cilde sahip olanlar ise daha akışkan ve yağlı olmayan ürünleri tercih etmelidir. Güneş koruyucu kremler suya girmeden en az yirmi dakika önce sürülmeli ve iki saatte bir tazelenmelidir.

Yaz aylarında bazı cilt hastalıklarında artış görülebilmektedir. Sıcaklık, terleme, yoğun güneş maruziyeti, deniz ve havuz sezonunun açılması gibi faktörler cilt yanıkları ve mantar hastalıklarına neden olabilmektedir. Cillteki mantar enfeksiyonları bulaşıcı olduğu için hijyene dikkat edilmeli, hava geçiren ayakkabılar tercih edilmeli, ıslak kıyafetler kurusuyla değiştirilmelidir. Yine bu aylarda tuzlu suyun ciltte kalarak kuruması cilt kuruluğuna neden olabilmektedir. Denizden çıktıktan sonra duş alınması ve uygun nemlendiricilerin kullanılması ile cilt kuruluğu engellenebilir. Güneş maruziyeti ile ciltte alerjik reaksiyonlar oluşabilmektedir. Yüksek faktörlü güneş koruyucuların kullanılmasıyla alerjik reaksiyonların önüne geçilebilir.

Yaz aylarında cilt sağlığının korunması için ağda, epilasyon ve kimyasal soyma gibi işlemlerden kaçınılmalıdır. Vücudun güneşten korunması için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Yine bu dönemde, yoğun ve cildi kapatan makyaj malzemelerinden kaçınılmalıdır. Yaz aylarında temizlenmesi kolay olan, cilde hava aldırabilecek, hafif ürünler tercih edilmelidir.

Yaz aylarında beslenme düzenine de dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Yaz aylarında bol bol su içilmeli, sindirimi kolay olan hafif gıdalar tercih edilmeli, baharat kullanımı azaltılmalı, paketli gıda tüketiminden kaçınılmalı, meyve ve sebzeden zengin beslenilmelidir.

Yaz Aylarında Sıcaktan Korunma, Beslenme ve Cilt Sağlığı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!