G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,61
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Davutoğlu’ndan HDP’ye Demirtaş telefonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Davutoğlu’ndan HDP’ye Demirtaş telefonu / Haberin Peşinde Urfa

Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davada müdahillik tartışmasında Davutoğlu’ndan bir adım daha geldi.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı davada, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, şikayetini geri çekip çekmediği tartışmasında son noktayı koydu. Avukatlarına davayı hiçbir şekilde takip etmeme talimatı verdiğini açıklayan Davutoğlu’nun, HDP’nin üst düzey bir yöneticisini de arayarak görüştüğü öğrenildi.

‘ÇEKİLDİK’ AÇIKLAMASINA RAĞMEN UYAP’A DİLEKÇE VERİLMİŞTİ

Demirtaş, davanın en son 23 Eylül’de görülen duruşmasında Davutoğlu’nun avukatlarının mahkemeye dilekçe vererek “duruşmayı takip edeceklerini” belirttiklerini söylemişti. Selahattin Demirtaş’ın, Davutoğlu’na yönelik başbakanlığı dönemindeki sözleri nedeniyle yargılandığı davada, Gelecek Partisi’nin “şikâyetin çekildiği” açıklaması, Demirtaş’ın avukatı Fırat Epözdemir tarafından yalanlanmıştı. Bunun üzerine Gelecek Partisi’nden ‘davadan geri çekildikleri’ yönünde yeni açıklamalar gelse de UYAP kayıtlarında Davutoğlu’nun avukatının duruşmayı takip ettiği görüldü.

HDP’YE TELEFONUN ARDINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Tartışma devam ederken Ahmet Davutoğlu, HDP’li bir yöneticiyi arayarak “üzgün olduğunu ve avukatlarına duruşmadan çekilin talimatı verdiğini” iletti. Dün de bir TV yayınında, ‘kamu adına da olsa dilekçe vermeyin’ talimatı verdiğini açıkladı. Bu gelişmeler üzerine Davutoğlu’nun avukatları, Demirtaş’ın sanık olarak yargılandığı davalardan geri çekildiklerine ilişkin şikayetten vazgeçme dilekçelerini UYAP sistemine göndererek resmileştirdi.

Ne olmuştu?

Selahattin Demirtaş’ın, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı dava, 23 Eylül’de Küçükçekmece 23’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın gerekçesi Demirtaş’ın 2015’te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na karşı söylediği, ‘YPG Fırat’ın batısına geçecek’ sözleriydi.
Duruşma sonrasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun davadan vazgeçtiğini söylemesine rağmen avukatı Ahmet Başçı’nın mazeret dilekçesi gönderdiği ortaya çıktı. Gelecek Partisi Genel Başkan Basın Müşaviri Ufuk Karcı ise bir açıklama yaparak, Davutoğlu’nun duruşmaya katılım ve takip talebinde bulunmadığını belirtti. Gelecek Partisi’nin bu açıklamalarına Demirtaş’ın avukatı Fırat Epözdemir tepki göstererek, “Bu açıklama hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmıyor” ifadelerini kullandı. Davutoğlu ise dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada avukatı tarafından verilen dilekçenin, “kamu adına vermesi gereken bir dilekçe olduğunu ama bundan sonra onu da vermeyeceklerini” belirterek, “Ben herhangi bir siyasetçi ile dava sahibi olmak istemiyorum” dediğini söyledi…

demirtaş,hdp,davutoğlu,telefon,dava

Davutoğlu’ndan HDP’ye Demirtaş telefonu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!