G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISININ ARDINDAN KONUŞTU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Elektrik faturaları, 3600 ek gösterge konularının ele alındığı toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;

  • Gıda ürünlerindeki KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e düşürme, yani etiketlerde doğrudan 7 puanlık bir indirim yapma kararımızın müjdesini milletimizle paylaşmıştık.
  • Pirinç, makarna, et, balık, çay, kahve, su, süt ve süt ürünleri, yumurta, yemeklik yağ, şeker ve şekerli ürün çeşitleri, meyve, sebze, kuruyemiş, bakliyat gibi KDV indiriminin ülkemize ve milletimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

İNDİRİM YANSITMAYAN FİRMALARA YAPTIRIM

  • Enflasyonla mücadelede kararlılığımızda KDV düzenlemesi devlet olarak attığımız adımdır. Bakanlıklarımız KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını yakından takip edecek, aksi yönde davranış sergileyen firmalara gereken yaptırımları uygulayacaktır.
  • Aynı toplantıda üç ayrı başlık altında toplamda 60 milyar liralık kefalet limitiyle uygulamaya geçilen kredi garanti fonu iş insanlarımıza aktırıldı. Bu paketin de iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasındaki yol haritası da kamuoyuyla paylaşılmıştır.
  • Elbette canımızı yakan fiyat artışları var ama bunların hepsi geçici.

ELEKTRİK FATURASI AÇIKLAMASI

  • Son dönemde enerji fiyatları tüm dünyada yükseldi. Bu sadece bize mahsus bir durum değil.
  • Türkiye Avrupa’da en uygun fiyata elektrik veren 3. ülkedir.
  • Vatandaşımıza gelen elektrik ve doğalgaz faturaları elbette yüksektir. Buna rağmen Türkiye hem fiyat hem asgari ücrete oranı bakımından vatandaşlarına en uygun tarifeli elektrik ve doğalgaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

  • Geçtiğimiz kabine toplantısında en düşük tarifeyi 150 kilovatsaatten 110 kilovatsaate düşürerek bir rahatlama sağlamıştık. Bugünkü toplandığımızda 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife vatandaşlarımız lehine ilgili kurumlar tarafından yeniden değerlendirilecek.
  • Elektrik ve doğalgazda haneleri desteklemeye devam ediyoruz. Milletimizin sesine kulak veriyor, derdine derman oluyoruz.
  • Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defa ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği sağlayacağız. Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz.

YÜZDE 30 İNDİRİM

  • Yarından itibaren gübre, amonyum sülfat gübrelerinde yüzde 30luk indirime gidiliyor, karma hayvan yemi de yüzde 12 indirimle satılacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BESLENME YARDIMI

  • Kyk yurtlarında 16 GB internet desteğini 32 GB’ta çıkardık. Şimdi de yurtlarda kalan gençlerimize 750 TL’lik beslenme desteği vereceğiz.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISININ ARDINDAN KONUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!