G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,85
GBP40,69
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.387,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Corona sonrası ağrıları ihmal etmeyin”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Corona sonrası ağrıları ihmal etmeyin” / Haberin Peşinde Urfa

Denizli Devlet Hastanesi Algoloji Uzmanı Dr. Muhammet Murat Çubukcu, corona geçiren kişilerde haftalarca sürebilen ağrılar ortaya çıktığını belirterek, “Bu ağrıları ihmal etmeyin” uyarısında bulundu.

Denizli’deki pandemi hastanelerinden biri olan Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Algoloji Uzmanı Dr. Muhammet Murat Çubukcu, corona sonrası ortaya çıkan ve haftalarca devam eden ağrılara dikkat çekti. Ağrıları herhangi bir nedenle oluşan doku hasarı sonucu olarak ortaya çıktığını söyleyen Çubukcu, “Ancak ağrı uzadıkça kronikleşir ve başlı başına tedavi edilmesi gereken bir hastalık tablosu haline gelir” dedi.

KRONİK AĞRILARA CORONA DA EKLENDİ

Kronik ağrıya en çok bel, boyun, omuz, diz ve kas iskelet sistemi kaynaklı ağrıların neden olduğunu söyleyen Çubukcu; “Migren, gerilim tipi baş ağrısı gibi durumlar da sık görülen kronik ağrı tablolarıdır. Şimdi bunlara bir de Covid-19 eklenmek üzere. Covid-19 geçirip akut dönemi atlatan ve PCR testi negatifleşen bazı hastalarda bir takım belirtilerin haftalarca hatta aylarca devam ettiğini biliyoruz. Bu tablo şimdilik ‘Covid Sonrası Sendrom’ olarak adlandırılmıştır. Covid sonrası sendromlu hastalarda yorgunluk, nefes darlığı ve konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilerin yanı sıra, baş ağrısı, göğüs ağrısı, sırt ağrısı, eklem ve kas ağrısı gibi ağrılı durumlar da ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

İŞTE O AĞRILARIN NEDENLERİ

Covid sonrası sendromda yaşanan ağrı mekanizmasının hala net olmadığını söyleyen Çubukcu, uzun süre hareketsizlik, ciddi inflamasyon, kas ve sinir dokusunun tutulumu, damar tıkanıklıkları, hastanın var olan diğer kronik hastalıkları, genetik özellikleri, anksiyete ve depresyon varlığı gibi pek çok faktörün bu ağrıların meydana gelmesinde etkili olduğuna dair araştırmalar olduğunu vurguladı. Çubukcu ağrıların ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ağrı,anksiyete,baş ağrısı,Corona,Denizli,depresyon,genetik,nefes darlığı

“Corona sonrası ağrıları ihmal etmeyin”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!