G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

CHP’li vekil coronadan hayatını kaybeden Merve Mercan’ın ölümünü meclis gündemine taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li vekil coronadan hayatını kaybeden Merve Mercan’ın ölümünü meclis gündemine taşıdı / Haberin Peşinde Urfa

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, intörn olarak görev yaptığı hastanede corona virüse yakalanarak hayatını kaybeden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi Merve Mercan’ın ölümünü meclis gündemine taşıdı. Çetin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, ” Son sınıf öğrencisi Merve Mercan’ın immün yetmezliği olduğu halde, ekipmansız bir şekilde entübasyon yaptığı sırada virüs kaptığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu. Arık, siyasi kimliğini kullanarak bir hemşireye şiddet uyguladığı iddia edilen AKP ilçe yöneticisine de tepki gösterdi. 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi Merve Mercan’ın ölümünü TBMM gündemine taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, şu soruların yanıtı aradı:

*Son sınıf öğrencisi Merve Mercan İmmün sistem yetmezliği olduğu halde ekipmansız bir şekilde entübasyon yaptığı sırada virüs kaptığı iddiaları doğru mudur? İddialarla ilgili bir araştırma yaptınız mı? İddialar doğru ise sorumlular hakkında nasıl bir işlem uygulamayı düşünüyorsunuz?

*Pandemi nedeniyle birçok sağlık çalışanımız hayatını kaybetti. Pandemi ile mücadelede görev alan sağlık çalışanlarının kendi sağlık durumlarıyla ilgili gerekli incelemeler yapılıyor, risk durumları tespit ediliyor mu? Eğer yapılıyorsa immün yetersizliği olan intörn doktor nasıl çalıştırıldı?

*Sağlık çalışanlarının virüsten korunması için gerekli ekipmanlar eksiksiz olarak temin ediliyor mu?

*Yerine göre öğrenci yerine göre doktor olarak değerlendirilen intörn doktorların çalışma koşullarıyla ilgili bir düzenleme yapacak mısınız?”

FOTO: SHA

AKP YÖNETİCİSİNE TEPKİ

Sağlık çalışanlarının kendi hayatlarını hiçe sayarak başka insanların hayatlarını kurtarmaya çalıştığını ifade eden Arık, Kayseri Şehir Hastanesi’nde görevli bir hemşireye AKP Kayseri Melikgazi İlçe yöneticisi tarafından şiddet uygulandığı iddia etti.

Sağlık İl Müdürü ve AKP’li yöneticilere seslenen Arık şunları söyledi:

“İddiaya göre adı geçen şahıs hemşire hanıma ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ diyerek, tehditler savurmuş. Bu kişinin kim olduğunu hemşire hamın bilmiyor ama hemşire hanımın kim olduğunu biz biliyoruz. O, kendi hayatını hiç sayarak insanların hayatını kurtarmak için mücadele eden gerçek kahramanlardan biri.

CHP’li vekil coronadan hayatını kaybeden Merve Mercan’ın ölümünü meclis gündemine taşıdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!