G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Boyun Ağrıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boyun Ağrıları / Haberin Peşinde Urfa

Boyun Ağrısı için bilgi mi arıyorsunuz? Boyun Ağrıları makalesine göz atın ve Boyun Ağrısı hakkında daha fazla bilgi edinin 

Boyun ağrısı nedenleri:

Boyun yaralanmaları

Boyunda kas, tendon ve ligament gibi yumuşak dokuların zedelenmesine bağlı olarak ağrı gelişebilir. Bu zedelenme en sık motorlu taşıt kazaları sonrası olur. Yaralanma boyunun önce öne ve ardından geriye doğru ani hareketi ile olur. Boyundan sırta yayılan ağrı ön plandadır. Muayenede boyun hareketleri ile ortaya çıkan ağrı ve tutukluk, başta ağırlık hissi, boyunun sabit pozisyonlarında ağrı varlığı dikkat çekicidir. Genellikle semptomlar 4-6 haftada düzelir. Yaralanma sonrası ilk 24-72 saat istirahat ve boyunluk önerilir. Erken dönemde ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar kısa süreli olarak önerilebilir. Fizik tedavi modaliteleri, masaj, mobilizasyon, germe ve egzersizler tedavide önemlidir.

Boyun fıtığı

Boyun fıtığı, disk çevresindeki sert dokunun yırtılmasıyla disk içeresindeki dokunun dışarıya fıtıklaşmadır. Bu durum yapısal ya da travmatik bir olaya bağlı olabilir ya da yaşla oluşan disk dejenerasyonundan kaynaklanabilir. Boyun ağrısı, hareket kısıtlılığı, kollarda uyuşma, güçsüzlük, baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması görülebilir. İlaç tedavisi olarak antienflematuar ve kas gevşetici ilaçlar kullanılabilir. Fizik tedavi ve egzersiz programı tedavinin önemli bir parçasıdır.

Boyun kireçlenmesi

Boyun kireçlenmesi, disk ve eklemlerdeki dejeneratif sürece bağlı aşınma ve kemik çıkıntılarının oluşmasına bağlı yapısal bozukluk olarak tanımlanır. Yaşlanmayla birlikte en sık boyun ağrısı nedenidir.

Boyunda kanal darlığı

Boyun kireçlenmesi veya fıtıklara bağlı olarak omurilik kanalının daralması olarak ifade edilebilir. Kanal daralmasının olduğu bölgede fıtıklaşan disk veya kireçlenmeye bağlı oluşan kemik çıkıntıları direk omuriliğe basarak ayaklarda uyuşma, güçsüzlük, idrar –gaita inkontinansına neden olabilir. Bu durum miyelopati olarak adlandırılır. Kanal darlığının en ağır komplikasyonudur. Cerrahi tedavi gerekebilir.

Myofasiyal ağrı (kulunç)

Boyun ağrısının en sık nedenidir. Bölgesel ağrı ve basmakla yansıyan ağrıya neden olan kaslardaki gergin bantlar ve tetik noktalar bu hastalığın karakteristik özelliğidir.

Bu hastalıklardan başka enfeksiyonlar, iltihabi romatizmal hastalıklar, tümörler boyun ağrısına neden olabilir. Bu durumlarda ileri tetkik ve tedavi gereklidir.

Boyun Ağrıları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!