G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,74
GBP40,64
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.396,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Boğaz’da son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaz’da son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirdi / Haberin Peşinde Urfa

Boğaz’daki yalıların satışında çok hareketli bir dönem yaşanıyor. Son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirirken 200 yalının da satışta olduğu belirtildi.

Boğaz’daki yalılar talep patlaması yaşıyor. Kurdaki ani ataklar nedeniyle yalıların cazip hale geldiğini, gayrimenkulde kiralama ve satın almalarda TL’ye dönme zorunluluğu getirilmesinin de alımları olumlu yönde etkilediğini belirten gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, “2020 mart ve haziran arasındaki süreçte satılık yalılara önceki yılın aynı dönemine göre tam 10 kat fazla talep geldi. 2021 yılı mayıs ayı itibarıyla ise yine nisan ayına göre 4 katı bir talep artışı var” dedi. Son olarak Peak Games’i 2020 yılında 1.8 milyar dolara ABD’li oyun devi Zynga’ya satan Sidar Şahin, Boğaz’daki Kıbrıslı Yalısı’nın bir bölümünü satın almıştı.

Songül Toprak Özsan’ın verdiği bilgiye göre 2014-2020 arasında yapılan toplam yalı satışı sayısına sadece son 1.5 yılda ulaşıldı ve 20’ye yakın yalı bu dönemde el değiştirdi. Satışlar Anadolu Hisarı, Kandilli, Kanlıca ve Yeniköy bölgelerinde yoğunluk kazandı. Özsan, “Pandemide Anadolu Yakası’ndaki bahçeli yalı ve yalı dairelerine yerli alıcıların talebi arttı” ifadesini kullandı.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

Son dönemdeki alımların tamamının yerli alıcılar tarafından gerçekleştiğini dile getiren Özsan, “200’e yakın yalı halen satışta. Yalılarını satışa çıkaran aileler yalılarının isminin satılık olarak ortalarda dolaşmaması için gizlilik sözleşmeleri imzalıyor” dedi.

Boğaz’da son 1.5 yılda 20 yalı el değiştirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!