G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zirvedeki dolar enflasyonu körükler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zirvedeki dolar enflasyonu körükler / Haberin Peşinde Urfa

Kurlarda tarihi zirvenin yaşanması, enflasyonun kontrolden çıkabileceği yönündeki endişeleri artırdı. CHP’li Erdoğan Toprak, “Kurlardaki artış devam edecek” dedi.

Merkez Bankası’nın (MB) uyguladığı yüksek faiz politikasına rağmen döviz kurlarında yaşanan yeni yükseliş dalgasının önümüzdeki aylarda enflasyonun kontrolden çıkmasına neden olabileceği uyarısı yapıldı. CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, mart ayından bu yana MB’nin politika faizini yüzde 19’da tutulmasına karşın hem kurlar hem de enflasyonun yükselmeye devam ettiğini dile getirdi.

MALİYETLER ARTIYOR

Toprak, “Kurlardaki artış devam edecek, buna paralel olarak enflasyon yükselişini sürdürecek” dedi. Toprak, son veriler ışığında MB’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a rağmen faiz arttırmak zorunda kalabileceğini savundu.

Toprak şunları söyledi: “MB’nin rezervlerinin tüketilmiş olması kurlardaki rutin artışın yanı sıra olası spekülatif artışlara karşı da MB’nin müdahalede bulunmasını olanaksız kılıyor. Mart ayından bu yana üç aydır politika faizinin yüzde 19’da tutulmasına karşılık hem kurlar hem de enflasyon yükselmeye devam ediyor. Kurlardaki artışın devam edeceği, enflasyonun yükselişini sürdüreceği ve MB’nin yeni faiz artışlarına gitmek zorunda kalacağı görülmektedir.” Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin en çok ihmal edilen ve desteksiz bırakılan tarım sektörünü etkilediğini dile getiren Toprak, “Girdi maliyetlerindeki artışın yanı sıra çiftçi ürününü pazara, markete ulaştıramamıştır. Kuraklık nedeniyle de başta buğday olmak üzere, hububat ve bakliyat fiyatlarında olağanüstü artışların yaşanması kaçınılmaz görünmektedir” dedi.

Zirvedeki dolar enflasyonu körükler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!