G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bir ilk gerçekleşti! Millet cumhur ittifakını geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MetroPoll’un yaptığı seçim anketlerinde bir ilk gerçekleşti. Son ankette millet ittifakı, AK Parti ve MHP’nin toplam oyunu geçti.

MetroPOLL Araştırma’nın açıkladığı son anket sonucuna göre Millet İttifakı Cumhur İttifakını geçti. Ankete göre; Cumhur İttikafı’ndan AK Parti’nin oy oranı yüzde 32,6 iken, MHP ise yüzde 7,4 ile seçim barajının altında kaldı. Millet İttifakı’ndan CHP ile İYİ Parti’nin toplam oy oranına Saadet Partisi’nin de oyu eklendiğinde Cumhur İttifakı’nı geçti. Öte yandan kapatma davasıyla karşı karşıya kalan HDP’nin oyu ise yüzde 11,8 oldu.

Millet ittifakı cumhuru geçti

MetroPOLL Araştırma, ekim ayı Türkiye’nin Nabzı adlı anket çalışmasında vatandaşlara, ”Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? ” sorusunu yöneltti. Anket sonucuna göre; AK Parti’nin oy oranı, kararsız seçmenler dağıtıldığında bile yüzde 30’lara gerileyerek yüzde 32,6 oldu. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin oy oranı ise yüzde 7,4 oldu. Bu durumda gelecek seçimlerde yüzde 10’luk seçim barajı uygulanırsa, MHP’nin baraj altında kalacağı görülüyor.

MetroPOLL’ün seçim anketlerinde bir ilk gerçekleşti. Cumhur İttifakı’nın oyları Millet İttifakı’nın karşısında eridi. CHP’nin oy oranı, kararsız seçmenler dağıtıldığında bile yüzde 25,2’yi bulurken, İYİ Parti’nin oyları yüzde 14,3 oldu. İki partinin yüzde 39,5 olan toplam oy oranı, Cumhur İttifakı’nın yüzde 40’lık oy oranına hayli yakın seyrediyor. Hatta Saadet Partisi’nin 1,7’lik oyu da hesaba katıldığında, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı geride bırakıyor.

Kararsızlarda son durum

Anket araştırmasında, HDP’nin oy oranı ise yüzde 11,8 olarak görüldü. Buna göre HDP, seçimi dördüncü sırada tamamlayarak yüzde 10’luk seçim barajının uygulanması durumunda Meclis’e giren son parti oluyor.

Araştırmada dikkat çeken bir diğer detay ise, kararsızlar ve protesto oy vereceğini söyleyenlerin toplamının yüzde 20’lere yakın olması oldu.

Bir ilk gerçekleşti! Millet cumhur ittifakını geçti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!