G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bilim Kurulu kararı öncesi MEB’den flaş hamle

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim Kurulu kararı öncesi MEB’den flaş hamle / Haberin Peşinde Urfa

MEB’e bağlı il, ilçe milli eğitim müdürlükleri okulların açılıp açılmayacağı sorularına cevap olabilecek bir çalışma başlattı. Öğretmenlere, e-nabız sistemi üzerinde tanımlanmış kronik hastalığı olup-olmadığı sorulurken, öğrencilerin de bilgisayarlarının olup- olmadığının tespit edilmesinin istenildiği öğrenildi.

Okulların açılmasıyla ilgili gözler Bilim Kurulu kararına çevrilse de MEB’in, birinci dönemde uzaktan eğitim verebilme şartlarını araştırdığı ortaya çıktı.

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde öğretmenlerin cep telefonlarına mesaj gönderilerek e-nabız üzerinde tanımlanmış rahatsızlıkları varsa acilen bildirilmesi istenildi.

KRONİK HASTALAR  “ACİL” BİLDİRSİN…

Öğretmenlerin okulların örgün eğitime açılması halinde risk altında olup-olmadığı araştırılırken, kronik rahatsızlığı olanların, eğitimin başlaması durumunda okula gelmeleri konusunda salgın tamamen bitene kadar zorlanmayacak.

Yine öğrencilerle ilgili de uzaktan eğitim durumunda eşit şartlarda eğitim alınabilmesi için bilgisayar sayısı araştırması yapılıyor.

BİLGİSAYAR OLSA İNTERNET YOK

Bilgisayar sorununun çözümü için MEB’in nasıl bir çalışma yapacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak OECD’nin, “Covid-19 Salgınında Eğitim” adlı raporuna göre; ülkelerin uzaktan eğitim karnesinde Türkiye, 77 ülke içinde 64’üncü sırada yer almıştı.

Türkiye’de ikinci dönemde uzaktan eğitim alan her 100 çocuktan 30’unun bilgisayarı yok. İnternet bağlantısına erişimde de 77 ülke içinde Türkiye, sondan üçüncü olarak 74’ncü sırada yer bulabilmişti.

GENÇ ÖĞRETMEN ŞANSI

Türkiye’deki ilk ve orta dereceli okullarda 18 milyon 108 bin 860 öğrenci ve halen görev yapan 1 milyon 77 bin 307 öğretmen var. Bu öğretmenlerin yaş ortalaması 36 ve bu OECD ülkelerindeki öğretmenlerin yaş ortalamasından 10 yaş daha genç öğretmen nüfusuna sahip olduğumuzu gösteriyor.

Bu tablo yaş ve kronik rahatsızlık arasında öngörülen ölçeklendirmede, pandemi koşullarında Türkiye’yi, öğretmenlerde yaş ortalaması genç olduğu için şanslı ülke haline getiriyor.

Yaş ortalaması 50’nin üzerinde olan öğretmenlerin oranı ise son verilere göre yüzde 16 iken, 60 yaş üste öğretmenlerin oranı yüzde 1,48’de kalıyor.

ÖĞRETMEN YAŞ ORTALAMALARI ŞÖYLE:

Öğretmenlerin yaş ortalaması 36

Öğretmenlerin yüzde 68’i 30-49 yaş aralığında.

30 yaş altı öğretmen oranı yüzde 27’yle en çok ortaokulda

50 yaş ve üstü öğretmen oranı yüzde 16 ile en çok ilkokulda.

60 yaş üstü öğretmenlerin oranı yüzde 1,48’de

Bilim Kurulu kararı öncesi MEB’den flaş hamle

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!