G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bezos 200 milyar doları, Musk 100 milyar doları aştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bezos 200 milyar doları, Musk 100 milyar doları aştı / Haberin Peşinde Urfa

Corona virüsü salgınının merkezi ABD’de işsizlik tarihi seviyelere yükselirken, bazı zenginlerin serveti hızla artmaya devam ediyor. Amazon’un patronu Jeff Bezos’un serveti yılbaşından bu yana 87,1 milyar dolarlık artışla 200 milyar doları aştı. Böylece Bezos, 200 milyar dolar barajını aşan dünyadaki ilk kişi oldu. Tesla’nın patronu Elon Musk’ın serveti de bu dönemde 73,6 milyar dolar arttı ve 100 milyar doları aştı. Böylece Musk da Microsoft’un patronu Bill Gates ve Facebook’un patronu Mark Zuckerberg ile birlikte 100’lar kulübüne girdi. 

Corona virüsü salgını döneminde milyonlarca kişinin işini kaybettiği ABD’de, bazı zenginlerin serveti astronomik şekilde artmaya devam ediyor.

Amazon’un patronu Jeff Bezos, dün itibarıyla servetini 202 milyar dolara yükseltti ve 200 milyar dolar barajını aşan ilk kişi oldu. 56 yaşındaki Bezos’un servetinde yılbaşından bu yana artış 87,1 milyar doları buldu.

Amazon’un hisse değeri yıl başından bu yana yüzde 81,3 oranında arttı ve 1,7 trilyon dolara ulaştı. Bu astronomik değer artışı da Bezos’un servetinin sıçramasının temel nedeni oldu.

Amazon’un hisseleri dün yüzde 2 yükselince, Bezos’un serveti 5,2 milyar dolar arttı.

Bezos’un mal varlığının yüzde 90’ını, sahip olduğu Amazon’un yüzde 11’lik hissesi oluşturuyor. Ünlü iş insanı ayrıca Washington Post Gazetesi ile havacılık şirketi Blue Origin’in de sahibi.

1999’DA BILL GATES 100 MİLYAR DOLARI AŞMIŞTI

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 1999 yılında serveti 100 milyar dolara ulaşan ilk insan olarak tarihe geçmişti. 21 sene sonra bu kez Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, şirket hisselerinin yüzde 2’den fazla yükselmesiyle birlikte 200 milyar dolar sınırını aşan ilk insan unvanının sahibi oldu.

Üstelik bu rakam 150 ülkenin gayri safi yurt içi hasılasını geçmiş durumda. Dünyanın en zengin kişisi olan Bezos’un serveti, en yakın rakibi Gates’ten 88 milyar dolar fazla.

Gates’in serveti, yılbaşından bu yana 11,2 milyar dolar arttı ve 124 milyar dolara ulaştı.

EN PAHALI BOŞANMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ

Jeff Bezos’un serveti aslında çok daha fazla olabilirdi. Ünlü iş insanı, geçen yıl tarihin en pahalı boşanma anlaşmasına imza attı. 2019’un temmuz ayında MacKenzie Scott’tan boşanan Bezos, Amazon’da sahip olduğu hisselerin yüzde 25’ini verdi.

Scott bu hisseler sayesinde, hayır kurumlarına yaptığı 1,7 milyar dolarlık bağışlara rağmen yaklaşık 63 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 14. insanı, ikinci kadını konumunda.

1995 yılında Amazon’u kuran Jeff Bezos, 2018 yılının mart ayında Bill Gates’i geçerek dünyanın en zengin insanı ünvanını almıştı. Bezos’un yaptığı boşanma anlaşması sonrası 2019’un kasımında Gates unvanı geri almıştı. Bezos daha sonra tekrar zirveye çıksa da sene başında Louis Vuitton’un CEO’su Bernard Arnault dünyanın en zengini oldu. Ancak salgında lüks tüketime talep dibe vurunca, Arnault’un serveti hızla eridi, Bezos’unki ise tam tersi bir şekilde arttı. Tahminlere göre Jeff Bezos, 2026 yılında dolar trilyoneri ilk ABD’li olarak tarihe geçecek.

MUSK 100’LER KULÜBÜNE GİRDİ

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in patronu olan Elon Musk’ın serveti de dün ilk kez 100 milyar dolar barajını aştı ve 101 milyar dolara ulaştı.

Musk’ın servetinde yılbaşından bu yana artış 73,6 milyar dolara ulaştı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre, dünyanın en zengin dördüncü kişisi olan Musk ile üçüncü sıradaki Facebook patronu Mark Zuckerberg arasında sadece 14 milyar dolarlık fark kaldı.

Zuckerberg’in serveti yılbaşından bu yana 36,3 milyar dolar artışla 115 milyar dolara ulaştı.

Bezos 200 milyar doları, Musk 100 milyar doları aştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!