G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,73
GBP40,55
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.395,89
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Enerji Bakanı: İstekli olanlar ihaleye girebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Bakanı: İstekli olanlar ihaleye girebilir / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye, Zonguldak açıklarındaki Sakarya havzasında bulunan doğalgaz rezervini konuşurken gazın kim tarafından çıkarılacağı ve boru hatlarının, terminallerin nasıl inşa edileceği merak ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gaz sahasını Türkiye’nin işleteceğini vurgulayarak boru hattı ve kıyı terminallerinin yabancı şirketler tarafından yapılabileceğini söyledi. Dönmez, “İstekli olanlar ihalelere girebilir. Daha ekonomik olduğu için dış kaynak kullanımıyla çözüyorsun” açıklamasında bulundu. Doğalgazın çıkarılması için yaklaşık 5 milyar dolar gibi bir kaynak gerektiği ifade ediliyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan Dönmez Türkiye’nin bulduğu doğalgaz kaynağı ile ithalatın kademeli olarak azalacağını söyledi. Bakan Dönmez, “Uzun dönemli doğalgaz anlaşmaları bir takım yükümlülükler getirir. Askeri alım taahhütleri var. Bu kontrat sürelerine sadık kalmak gerekiyor. Bazı kontratlarımız süre itibariyle sonlanacak. Bu keşifle yanlış algı olmasını istemem. Kademeli olarak ithalatımız azalacak” diyerek Türkiye’nin doğalgaz ithal etmeye devam edeceğini belirtti.

‘2023’TE DOĞALGAZ FİYATI DÜŞER’

Dönmez gazın çıkarılmasıyla birlikte 2023 itibarıyla doğalgaz fiyatlarının düşeceğini savundu. Bakan Dönmez, “2023 itibarıyla doğalgaz fiyatları düşer. Bu büyüklük bizim iç piyasamızı etkileyecek. Bölgesel olarak Avrupa’yı etkiler mi, şu an bir şey demek güç. Biz çeşitli kaynaklardan çeşitli fiyatlara doğalgaz alıyoruz. Fiyatlar artı eksi değişebilir. Biz müşteriye tek fiyat sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BU İŞE İSTEKLİ OLAN ULUSLARARASI FİRMALAR İHALEYE GİREBİLİR’

İki ay içinde yeni bir doğalgaz rezervi bulunabileceğini ima eden Bakan Dönmez boru hattı ve terminal işletmelerinde uluslararası şirketlerin de ihaleye girebileceğini söyledi. Bakan Dönmez, “2 aya yeni müjde gelebilir. Bir keşif yapıldıktan sonra üretim aşamasına geçildiğinde boru hatlarının yapımı ve kıyı terminallerinin yapımı da uzmanlaşmış şirketler var. Bunlar önemli ama bu konularda uzmanlaşmış firmalar var. Uluslararası bu işe istekli olanlar ihalelere girebilir. Sahada biz çıkardık biz işleteceğiz. Orada 80 yıllık milli kuruluş var. Daha ekonomik olduğu için dış kaynak kullanımıyla çözüyorsun” ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı: İstekli olanlar ihaleye girebilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!