G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,79
GBP40,57
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.412,36
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bebekler Ne Zaman Yürümeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebekler Ne Zaman Yürümeli? / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Bebekler Ne Zaman Yürümeli? makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Çocuklarda yürümeye başlama eylemi çocuğun nörolojik gelişimi ile ilişkili olarak genellikle bir yaş civarında görülmektedir. Bazı çocuklar 9. ayda yürümeye başlarken bazıları 14-15 ay civarında yürümeye başlayabilirler. Altta yatan herhangi bir hastalık olmadan da yürümeye başlama gecikebilir. Çocuğun diğer gelişim basamakları normal iken yürümede gecikmesi varsa 18 aya kadar beklenmeli, hala yürümüyorsa o zaman bir çocuk nöroloji uzmanından görüş alınmalıdır. Aslında çocukların gelişimini bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Başını dik tutma, desteksiz oturmaya başlama, emekleme ve konuşmaya başlama aylarının çocuğun nörolojik gelişimini değerlendirme açısından büyük önemi vardır. Eğer 8. ayına kadar desteksiz oturabilmişse, 9 aylık iken mama, dede, baba gibi kelimeler söylemeye başlamış ise çocuğun nörolojik gelişiminin normal olduğunu düşünürüz. Bu çocuklarda yürüme için 18 aya kadar beklenebilir ancak çocuk bir yaşına gelmiş olduğu halde hala desteksiz oturamıyor, tek kelime söyleyemiyor ve yürüyemiyor ise bu çocukta 18 ayı beklemeden çocuk nöroloji uzmanına başvurmak gerekir. Altta yatan nörolojik bir hastalık açısından araştırmak gerekir.

AİLELER YÜRÜME DÖNEMİNDE ÇOCUKLARA NASIL DESTEK OLABİLİR?

Öncelikle bebek yürüme konusunda teşvik edilmeli, elinden tutularak yürümesi için fırsat yaratılmalıdır. Tutunduğu eşya sağlamlaştırılmalı ve tutunarak ayağa kalkması engellenmemelidir. Yürüme konusunda direnç gösterdiğinde kızılmamalı ve zorlanmamalıdır. Gün içerisinde çok fazla oturtulmamalı, evde ve dışarıda yürüme alıştırmaları yapılmalıdır. Ayak ve bacak kaslarının güçlenmesi için ev içerisinde çıplak ayak veya kaydırmaz çorapla dolaşmasına izin verilmelidir. Ayak sağlığı açısından uygun olmayan, sıkı, ağır ayakkabılar giydirilmemelidir. Yürüme girişiminde bulunduğunda bir oyuncak uzatarak ilgisi çekilmeli ve oyuncağa ulaşması sağlanmalıdır. Giysileri yürümesini engelleyecek sıkılıkta olmamalıdır.

Bebekler Ne Zaman Yürümeli?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!