G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bebeğin Kardeşlerini Mutlu Kılmak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebeğin Kardeşlerini Mutlu Kılmak / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Bebeğin Kardeşlerini Mutlu Kılmak makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Aileye katılacak yeni bireyin gelişiminin yarattığı o büyük heyecan ve koşuşturmacadan dolayı, bebeğin kardeşi kendini ihmal ediliyor hissine kapılabilir. Annenin hastaneye yatırılmış olması ve ondan ayrı kalacak olması bebeğin kardeşini fazlasıyla üzecektir. Anne eve döndükten sonra bile annenin yorgun olması ve kendisi ile oyun oynayamayacak olmasını anlamakta zorluk çekecektir. Bunun dışında daha önce bütün ilgi kendisindeyken, bu ilginin bebeğe dönmesi kıskançlık duygusuna ve terk edilmişlik hissine kapılmalarına yol açabilir.

Yeni rakibiyle uzlaşması, hala çok sevildiğini ve değer verildiğini anlaması ve güven duygusunun yeniden tamir edilmesi anne ve babaya bağlıdır.

Bebeğin aileye katılması ile birlikte büyük çocuğun rahatlatılması ve kendisini daha katılımcı hissetmesi için aşağıdaki yolları uygulamak yararlı olacaktır.

  • Eğer hastane ortamı uygunsa çocuğun, anneyi ve bebeği hastanede ziyaret etmesinin sağlanması çocukta bir rahatlama duygusu yaratabilir.

  • Annenin hastaneden eve döndüğünde her kardeşi için özel bir hediye getirmesi büyük kardeşi dışlanma duygusundan uzaklaştırabilir.

  • Anne ve babanın ayrı ayrı ve birlikte çocuklarla zaman geçirmeleri önemlidir.

  • Yeni bebeğin resmini çekerken, büyük çocuğunuzun da bebekle ve yalnız olarak resimlerini çekin.

  • Büyükanne ve büyükbabalardan ya da yakın akrabalardan büyük çocuğu özel bir yere hayvanat bahçesi, sinema veya akşam yemeği gibi yerlere götürmelerini isteyin. Bu özel ilgi kendilerini terk edilmiş hissettikleri zamanlarda onlara yardımcı olacaktır.

  • Büyük çocuk için önceden hazırlanmış hediyeleriniz olsun. Bebeği görmeye gelenler olduğunda büyük çocuğa önceden hazırladığınız hediyelerden verin.

  • Bebeği emzirirken bebek ve anne arasındaki bu yakınlaşma büyük çocuğu kıskançlığa götürebilir. Bu yakınlığı paylaşabileceğinizi, emzirme zamanlarını öykü zamanlarına dönüştürebileceğinizi gösterebilirsiniz. Küçük ya da okul öncesi çocukların, özellikle kıskançlıkla ilgili konusu olan öyküler okuması, onları kendi düşüncelerini söylemeye cesaretlendirebilir, böylece daha kabullenici olmalarına yardımcı olabilirsiniz.

Bebeğin Kardeşlerini Mutlu Kılmak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!