G-CV0ZL47F6D
USD32,45
EURO34,84
GBP40,77
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.414,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Başkent Kültür Yolu Festivali ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkent Kültür Yolu Festivali ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı / Haberin Peşinde Urfa

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin yeni durağı Başkent Kültür Yolu Festivali ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin GastroANTEP ile eş zamanlı altıncı durağı olan Başkent Kültür Yolu Festivali 1 Ekim’e kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası festival gala konseri ile büyüledi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en köklü sanat kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yeni kuşağın hızla yükselen ve en çok aranan isimleri arasında yer alan çellist Jamal Aliyev ile birlikte CSO Ada Ankara’da sanatseverle buluştu. İlginin büyük olduğu Festival Gala Konseri’nde, şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde; Prokofiev, Bach, Paganini, Handel ve Popper’dan eserler seslendirildi. CSO, konserin ikinci bölümünde ise, müzik tarihinin en görkemli eserlerinden olan Gustav Holst’un Gezegenler eserini yorumlayarak müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşattı.

Refik Anadol “Rönesans Rüyaları” Ankara’da

Festival boyunca CSO Ada Ankara Fuaye alanında, Refik Anadol’un yapay zekayı Rönesans dönemine ait eserlerin görselleriyle eğiterek oluşturduğu “Rönesans Rüyaları” dijital veri heykeli yer alacak. 14. ve 17. yüzyıllar arasında üretilmiş milyonlarca sanat eserinin görsel verilerinden oluşan dijital veri heykeli, Rönesans eserleri bağlamında türünün ilk örneği kabul ediliyor. Makinenin zihnindeki gizli Rönesans evreninde benzersiz ve sürükleyici bir deneyim yaratan “Rönesans Rüyaları” sanat tarihinin ebedi izleriyle bağlantımızı tazelemenin yeni ve şiirsel bir yolunu gösteriyor.

Cepheden cumhuriyete yüzyılımız

Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nin Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na ithafen; Türk görsel sanatlar tarihinin en önemli sanatçılarının eserlerinden özel bir seçki ile oluşturduğu  “Cepheden Cumhuriyet’e Yüzyılımız” sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Anadolu toprakları üzerinde ölüm kalım savaşıyla varoluş tarihimizi ve güçlenerek yeniden dirilişimizi anlatan sergi, Milli Mücadele ve Cumhuriyet’e dair toplumun belleğinde izleri silinmeyen, sanatçıların hafızasına kazınan anların iz düşümüne yer veriyor.

Konserler, film gösterimleri, sergiler ve gösterilerle dolu bir gün 

Başkent Kültür Yolu Festivali’nin ilk gününde CSO Ada Ankara salonlarında Doğan Can House Band ve “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” müzikseverler ile buluştu. Cermodern Açıkhava’da “Arizona Dream” filmi gösterildi. “Limon” ve “Damdaki Kemancı” Büyük ve Küçük Tiyatro’da izleyici karşına çıktı. “Bir Hayalin İnşası” isimli dijital sergi Anıtkabir’de sergilenmeye başlandı. Başkent Millet Bahçesi’ndeki Ana Sahne’de ise festivalin ilk günü Oğuzhan Koç yer aldı.

Festivalin tadını çocuklar çıkaracak
Başkent Kültür Yolu Festivali çocukları da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluştudu. Başkent Millet Bahçesi çocuk etkinlik alanında çocuk atölyeleri, sahne gösterileri, etkinlikler yer alırken Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi fuaye alanında “Düşlerim Müzede” ve “Müze Kaşifi” etkinliği yer aldı.

 

Hibya Haber Ajansı

Başkent Kültür Yolu Festivali ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!