G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,64
GBP40,82
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.410,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yerlikaya: “Türkiye, darbelere geçit vermeyen, demokrasiye ölümüne sahip çıkan bir ülke”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerlikaya: “Türkiye, darbelere geçit vermeyen, demokrasiye ölümüne sahip çıkan bir ülke” / Haberin Peşinde Urfa

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, merhum Başbakan Adnan Menderes’in idamının 62. yılında Topkapı Anıt Mezar’da düzenlenen anma programında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Merhum Adnan Menderes’in manevi huzurunda, 27 Mayıs’ın, 12 Eylül’ün, 15 Temmuz’u; Tüm darbe, ihanet ve kalkışmalarının karşısında Dimdik durduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Bu hain saldırılar,

Sadece iktidar hırsıyla hareket eden cuntacıların basit bir kalkışması değildi. Milletimizin istiklal ve istikbaline; Devletimizin bekasına kurulmuş pusulardı. Ülkemiz ne zaman ilerleme istikametine girse, kirli ve karanlık odaklar harekete geçti ve piyonlarını sahneye sürdü hep. İşte Merhum Adnan Menderes dönemi…

Tek Parti rejiminden sonra 1950 yılında,‘’Yeter Söz Milletin!’’ diyerek iktidara gelen Demokrat Parti; çok kısa bir zaman içinde, büyük ekonomik kalkınma hamlelerin altına imzasını attı. Tarımda makineleşme reformu gerçekleşti, Üretim arttı. Altyapı, ulaştırma, enerji ve reel sektör yatırımlarıylabu dönemde Türkiye ortalama 7,8 büyüdü.

Bacası tüten,İstihdam sağlayan yeni fabrikalar, Sulama barajları, Termik santraller, Limanlar, havalimanları ve Günümüzde de varlığını sürdüren kamu iktisadi kuruluşları faaliyete başladı.

1950-1960 yılları arasında 14 bin kilometrelik karayolu, 30 bin kilometrelik köy yolu yapıldı. SEKA yeniden yapılandırıldı, Vakıfbank kuruldu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı kuruldu. DSİ, Et ve Balık Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri, Devlet Malzeme Ofisi, Demir-Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve daha nice büyük işletme kuruldu.

İş yeri sayısı 23 binden 73 bine; Çalışan sayısı 223 binden, 582 bine yükseldi. Peki sonra ne oldu? Önce 27 Mayıs, Ardından Türk demokrasisine kara bir leke olarak geçen Yassıada günleri… Yassıada mahkemelerinde, insanlık onuru ayaklar altına alındı.

Aralarından bakanların, milletvekillerinin, Komutanların ve bürokratların olduğu 592 kişi, 11 ay boyunca yargılandı. Her biri hücrelerde, zindanlarda tutuldu; Yaşananlar sadece demokrasi adına değil, Adalet adına da, İnsanlık adına da utanç vericiydi. 15 ay Yassıada’da tutuklu kalan Şair Faruk Nafiz Çamlıbel,‘’Zindan Duvarları’’nı dizelerinde şöyle anlatıyordu:

‘’Bilmiyor gülmeyi sakinlerinin binde biri,

Bir vatan derdi birikmiş bir avuçluk karada,

Kuşu hicran getirir, dalgası hüsran götürür,

Mavi bir gölde elem katrasıdır Yassıada.’’

Eski Türkiye’nin yaslı adası olarak bilinen, karanlık günlerin Yassıada’sı; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 yıl önce, Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirildi. Milletimizin, Devletimizin, Demokrasimizin, Hangi badirelerden geçerek bugünlere geldiğinin, Bir şahidi,  bir ibret vesikası olarak duruyor şimdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük, çok güçlü bir devlettir. 2.200 yıllık devlet geleneğine sahip bu Aziz Millet, Yolunu bulan bir nehir gibi, Zor zamanlarda  Hep doğrunun ve haklının yanında olmasını bilmiştir.

Türkiye,  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde darbelere geçit vermeyen, demokrasiye ölümüne sahip çıkan bir ülkedir artık.”

 

 

Hibya Haber Ajansı

Yerlikaya: “Türkiye, darbelere geçit vermeyen, demokrasiye ölümüne sahip çıkan bir ülke”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!