G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,79
GBP40,73
BIST10.183,28
GR. ALTIN2.405,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bağışıklığınızı Güçlü Tutmak İçin Püf Noktalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağışıklığınızı Güçlü Tutmak İçin Püf Noktalar / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Bağışıklığınızı Güçlü Tutmak İçin Püf Noktalar makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Covid-19 ve influenzanın hızla yayıldığı bu günlerde bağışıklık sistemimiz oldukça önemli. Öncelikle her gün sürekli üzerine konuştuğumuz bu ‘bağışıklık’ nedir? Biyolojik anlamda bağışıklık vücut hücrelerimizin zararlı mikroorganizmalara direnme yeteneğidir. Yani bağışıklık güçlendirmek aslında hücrelerimize daha güçlü ve sağlıklı olmaları için yardım etmemiz demektir. Peki bunu en iyi şekilde nasıl yapacağız? Kendimizi virüslerden zararlı mikroorganizmalardan nasıl koruyacağız?

Temelde vücudun genel sağlığını bozan hamurişleri, rafine şeker ve koruyucu-katkı maddeleri içeren paketli besinler, fast food, alkol kısıtlanmalıdır. Hepimizin çeşitli stres faktörleriyle boğuştuğu bu günlerde uyku düzenine ve su tüketimine dikkat edilmelidir. Mümkün olduğunca hareketli bir yaşam tarzı benimsenmeli ve belli bir yeme düzeni oluşturulmalıdır. Oluşturulacak bu yeme düzeninde muhakkak yer verilmesi gereken kilit besinler ise;

  • Zerdeçal, karabiber, zencefil gibi baharatlar

  • Pancar, ıspanak, brokoli, lahana, soğan, sarımsak gibi antioksidan deposu sebzeler

  • Nar, kuşburnu, yabanmersini, ahududu, böğürtlen gibi kırmızı meyveler

  • Probiyotik içeriği nedeniyle ev yapımı yoğurt, kefir, organik/ev yapımı sirke

  • Yüksek C vitamini içeren kivi, maydanoz, limon

Tüm bu besinleri gün içinde tüketerek vücudunuzu hastalıklardan koruyabilir veya hastalık haliniz varsa daha hızlı iyileşmek için vücudunuza yardım edebilirsiniz.

Ayrıca mutlaka kan tahlilleriyle hormon, vitamin ve mineral düzeylerinizi kontrol ettirmeli ve bir uzmandan destek alarak tahlil sonucunuza göre önereceği besin takviyelerini düzenli kullanmaya başlamalı, beslenmeye ek destek sağlamalısınız.

Örnek Bağışıklık Desteği Tarifler:

Kırmızı bağışıklık: ½ pancar + 1 avuç ıspanak + 1 çay bardağı böğürtlen + 1 su bardağı sade kefir. Blender işlemi uygulandıktan sonra içilmelidir isterseniz bir miktar su ilave edebilirsiniz.

Sarı bağışıklık: 2 adet dilimlenmiş limon + 1 adet dilimlenmiş taze zerdeçal + 2-3 parça dilimlenmiş taze zencefil + 1 çay kaşığı karabiber + 1 adet kabuk tarçın + 1 yemek kaşığı bal. Malzemeler kavanoza koyulur. 3-4 saat içerisinde sulanan kavanozdaki mucize sarı bağışıklık 1 hafta boyunca buzdolabında saklanarak günde 1-2 tatlı kaşığı miktarınca tüketebilirsiniz.

Yeşil bağışıklık: 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt + yoğurt suyu + ½ demet maydanoz + 2 avuç ıspanak + 1 orta boy kivi. Blender işlemi uygulandıktan sonra içilmelidir isterseniz bir miktar su ilave edebilirsiniz.

Bağışıklığınızı Güçlü Tutmak İçin Püf Noktalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!