G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,96
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.448,46
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ayhan Sefer Üstün: Bahçeli Soylu’yu sahiplenirken AK Parti’deki fay hatlarını da derinleştirmek istiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayhan Sefer Üstün, Anayasa Mahkemesi tartışması üzerinden Süleyman Soylu’ya destek çıkan Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını yorumladı.

Devlet Bahçeli bugün yaptığı yazılı açıklamada parlamenter sistemi adeta yerin dibine soktu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kavgalı olduğu Anayasa Mahkemesi hakkında da sert ifadeler kullandı. Bahçeli’nin açıklamaları ne anlama geliyor?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Devlet Bahçeli’nin son çıkışını yorumladı:

Aylan Sefer Üstün: Davul AK Parti’nin sırtında tokmak MHP’li yöneticilerin elinde

Bu ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hayata geçmesinin tetikleyicisi sayın Bahçeli olmuştur. Bu hamlesini de Ak Parti ve Erdoğan’ı kontrol altına almak, yönlendirmek, kendisinin hayata geçiremediği otoriter görüşlerini, Erdoğan üzerinden uygulamaya koymak gayesiyle yapmıştır. Bu görüşümüzü sürecin en başından beri söyledik.

Gelinen noktada öngörümüz gerçekleşti. Şu anda davul Ak Parti’nin sırtında tokmak ise MHP yöneticilerinin elinde.

Ak Parti ve Erdoğan göbeğinden artık Bahçeli’ye muhtaç hale geldi. 

Bahçeli zaman zaman yapmış olduğu çıkışlarla bu durumu test ediyor. Bu bağımlılığı hamleleriyle pekiştiriyor. Ortağını zor duruma düşürecek adımlar atmaktan çekinmiyor.

Örneğin gündemde yokken idam tartışmasını açmış olması da buna benzer bir hamleydi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gelinen noktada ülkeyi siyaseten, iktisaden ve hukuken çökerttiği tescillenmiştir.

Halkımızın yüzde 65’i artık bu sisteme güvenmemektedir. Mevcut siyasi partilerin de büyük bir bölümü güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etmektedirler.

Hatta Ak Parti içinde bile bazı siyasilerin bu sistemin başarısız olduğu ve ülkeyle birlikte Ak Parti’yi de çöküşe sürüklediğini ifade ettiğini duyuyoruz.

Böylesi değerlendirmelerin yapıldığı bir ortamda Bahçeli kendi kurmuş olduğu bu ucube sistemle birlikte aslında iktidarını sağlama almak üzere yeni çıkışlar yapmaktadır. Bir yerde ortağına gözdağı vermektedir. Çünkü konforlu pozisyonunu bırakmak istemiyor. İktidar sorumluluğunu üstlenmemesine rağmen her türlü otoriter politikalarını Ak Parti üzerinden hayata geçirebilmektedir.

Yarın seçim meydanlarında ‘ben yapmadım Ak Parti yaptı, Erdoğan yaptı’ diyebilir.

Ayhan Sefer Üstün: Bahçeli Soylu’yu sahiplenirken AK Parti’deki fay hatlarını da derinleştirmek istiyor

Anayasa Mahkemesi her demokratik ülkede ve Türkiye’de de olduğu gibi vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak adına vardır.

Anayasa Mahkemesi gibi kurumlara vatandaşın ihtiyacı vardır. Hele hele bizim gibi güvenlikçi ve otoriter politikalar uygulamak isteyen ülkelerde. Anayasa Mahkemesi vatandaşlarımız için sığınılacak son limanlardan birisidir. 

Bu kurumların isminin Anayasa Mahkemesi, Yüksek Mahkeme, vesaire şeklinde olmasının bir önemi yoktur. Önemli olan yüklendikleri fonksiyondur.

Hele hele 2010 yılında Anayasa Mahkemesi’ne tanınmış olan bireysel başvuru yetkisi vatandaşlarımız açısından son derece önemli bir hak arama yoludur.

Anayasa Mahkemesi’ni tartışmaya açmak otoriterleşmeyi bir ileri seviyeye götürmek anlamına gelir. Bunun sözü bile edilmemelidir. 

Ancak Sayın Devlet Bahçeli’nin bu tartışmayı farklı saiklerle ortaya attığını düşünüyorum.

Zira son günlerde Anayasa Mahkemesi ile özellikle İçişleri Bakanı kavga içindedir. Öteden beri Sayın Bahçeli, Süleyman Soylu’nun taraf olduğu kavgalarda her zaman Soylu’yu desteklemektedir.

Sayın Berat Albayrak ile kavgasında da Süleyman Soylu’yu desteklemiş hatta istifa olayında Sayın Cumhurbaşkanı ile karşı karşıya geldiğinde de yine tarafını Süleyman Soylu’dan yana belli etmiştir.

Bahçeli’nin bu çıkışı da Süleyman Soylu’yu sahiplenmek ve AK Parti içindeki fay hatlarını derinleştirmek adına yapılmıştır.

Ayhan Sefer Üstün: Bahçeli Soylu’yu sahiplenirken AK Parti’deki fay hatlarını da derinleştirmek istiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!