G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Arslan: “Bu meclis felsefe yapmak zorunda”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arslan: “Bu meclis felsefe yapmak zorunda” / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı öncesinde Prof. Dr. Ahmet Arslan, “Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’de Felsefe” başlıklı bir sunum yaptı.

Arslan, “Bu meclis felsefe yapmak zorunda. Bu meclis şehirle ilgili alacağı kararları insanın insan olma özelliklerine, insan zihnine, insan birikimine dayandırmak zorunda” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısı öncesinde Kültürpark'taki 4 No'lu holde Türkiye’nin felsefe alanındaki önemli isimlerinden Prof. Dr. Ahmet Arslan’ı ağırladı. Prof. Dr. Arslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grubu temsilcilerinin davet edildiği oturumda “Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'de Felsefe” başlığıyla sunum yaptı. Buluşmaya ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sunumun ardından Prof. Dr. Arslan’a Saat Kulesi maketi takdim etti.

Cumhuriyet'in 100. yılında daha da anlamlı

Cumhuriyet'in yüzüncü yılında şehir meclisinde felsefenin konuşulmasını anlamlı bulduğunu ifade eden Arslan, Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Anadolu topraklarındaki Batı’ya dönüşün önemine dikkat çekti. Arslan, “Felsefe bütün Batı düşünce tarihinde akılsal, zihinsel araştırmalar, düşünmeler ve kuramlarla ilgili kullanılan bir şemsiyedir. Diğer disiplinlerin yeri ayrı, felsefenin yeri ayrı. Atatürk’ün kullandığı ilim ve fen çağı yani teknoloji çağıdır. Bence modern çağın karakteristiği budur” dedi.

İnsanlık felsefe ile kurtulacak

Felsefenin insan hayatında çok büyük bir alan kapladığını belirten Arslan, “Bu meclis felsefe yapmak zorunda. Bu meclis şehirle ilgili alacağı kararları neye dayandıracak? İnsanın insan olma özelliklerine, insan zihnine, insan birikimine dayandırmak zorunda. Siyaset aklın alanı içinde” diye konuştu. 

Cumhuriyet ile beraber ilk defa üniversitelerde felsefe eğitimine önem verildiğini belirten Arslan, bunun akla dönüş yapma amacını taşıdığını vurguladı. Arslan, insanlığın yeni bir dille, felsefeyle kurtulacağını da sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı

Arslan: “Bu meclis felsefe yapmak zorunda”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!