G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO34,78
GBP40,47
BIST10.055,98
GR. ALTIN2.418,44
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kültürpark’ın tarihi kapıları restore ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültürpark’ın tarihi kapıları restore ediliyor / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin simgelerinden Kültürpark’ın 9 Eylül ve Montrö kapılarında restorasyon çalışması başlattı. Tarihi kapılar, yenilenerek ve güçlendirilerek İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yaşında tekrar hizmete açılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel miraslarından Kültürpark’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerini simgeleyen kapılarında yenileme çalışmalarını hızlandırdı. 9 Eylül ve Montrö kapılarında, 31 Mayıs’ta başlatılan çalışmalar kapsamında kapıların yenilenecek bölümlerinin yıkımı tamamlandı. Restorasyon çalışmaları sürecinde yaya trafiğinin kesintiye uğramaması için 9 Eylül Kapısı’nın yanına geçici yaya yolu yapıldı. Montrö Kapısı’ndan girişler ise Lozan Kapısı veya eski İZFAŞ binasına yönlendirildi. Restore edilecek kapıların İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yılı olan 9 Eylül 2023’te hizmete açılması planlanıyor.

Kültürpark’ın tüm kapıları yenilenecek

Kültürpark'ın doğal dokusunu geliştirerek koruma ve kent belleğine sahip çıkma hedefiyle Kültürpark’ın tarihi kapılarında yenileme çalışmaları geçen yıl Lozan Kapısı’yla başlatılmıştı. Montrö ve 9 Eylül kapılarının ardından 26 Ağustos ve Cumhuriyet kapılarında da yenileme çalışmalarına başlanacak.

Hem güçlenecek hem yenilenecekler

2 bin 793 metrekarelik inşaat alanına sahip 9 Eylül ve Montrö kapılarının restorasyonu için 21 milyon lira harcanacak. Yapıların taşıyıcı sistem ve malzeme kalitesi bakımından gücünü yitiren kısımları yeniden yapılacak. Korunan kısımları da sağlamlaştırılacak ve niteliksiz eklerinden arındırılacak. Kültürpark kapılarının kapalı mekanlarında ise sergi salonu, bilet gişesi, danışma, turizm ofisi ve WC gibi kentlilerin kullanımına açık mekanlar olacak. Çevre düzenlemeleri kapsamında da zemin döşemeleri doğal taşlar kullanılarak yenilenecek, bisiklet park alanları ve aydınlatmalar yapılacak.

Hibya Haber Ajansı

Kültürpark’ın tarihi kapıları restore ediliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!